Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Gonzales Coques (met vele andere kunstenaars), Interieur met figuren te midden van een schilderijenverzameling, 1667 - 1672 en 1706

Dit is een kunstkamer, een voorstelling van een gefantaseerde schilderijenverzameling. Het genre was vooral in 17de-eeuws Antwerpen populair. Deze kunstkamer is uitzonderlijk, want er werkten zo’n twintig schilders aan mee. Ieder van hen schilderde een of meer schilderijtjes, terwijl Gonzales Coques de leiding over de hele onderneming had en de figuren op de voorgrond schilderde. Voor de toeschouwer zat de lol van zo’n samenwerkingsproject natuurlijk vooral in het spelletje Wie herkent de meeste meesters?

Stadhouder Willem IV kocht het doek op een veiling in 1741 en hing het in Paleis het Loo. Later haalde zijn zoon Willem V het doek naar Den Haag en gaf het een plaats in zijn Galerij.

Meer afbeeldingen van dit werk

Blijf op de hoogte