Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Rembrandt Reality: Stap in de wereld van Rembrandt

Rembrandt brak in 1632 door met zijn eerste groepsportret De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Nu, 350 jaar na Rembrandts dood, brengt Nationale-Nederlanden dit schilderij samen met het Mauritshuis tot leven met de Rembrandt Reality app. Met de app stap je letterlijk de anatomische les van dokter Tulp in.


Rembrandt Reality app

De Rembrandt Reality app neemt je mee door de tijd naar 1632. In het Anatomisch Theater in Amsterdam kijk je mee over de schouder van Rembrandt en zie je hoe dokter Tulp en zijn collega-artsen het lichaam van de misdadiger Aris Kindt bestuderen.

De app vertelt de verhalen achter het schilderij. Wist je bijvoorbeeld dat het lichaam in werkelijkheid maar één hand had? Of dat Rembrandt het schilderij maakte toen hij slechts 25 jaar oud was? Download de app* Rembrandt Reality voor Android of IOS en ontdek meer over dit meesterwerk!

De app werkt op iOS 11 ARKit supported devices (iPhone SE, 6S en nieuwere modellen) en Android smartphones die de Augmented Reality techniek (ARCore) ondersteunen (Android 7.0 of hoger).

Anatomische les

De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp is een groepsportret van de medicus Nicolaes Tulp en zeven chirurgijns, zoals artsen destijds werden genoemd. Rembrandt maakte het in opdracht van het Amsterdamse Chirurgijnsgilde. Op het schilderij is de anatomische les te zien die dokter Tulp in januari 1632 gaf. Tulp laat zien hoe de spieren van de arm lopen. Het schilderij hangt in het Mauritshuis in Den Haag, maar vanaf nu kan jij het schilderij via je mobiel of tablet overal beleven.

Tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis

Wil je 'De anatomische les’ in het echt bekijken? In het Mauritshuis is tot en met 15 september 2019 de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis te zien. Het Mauritshuis toont hier voor het eerst zijn gehele Rembrandt-collectie in één tentoonstelling, waaronder het laatste zelfportret en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp.

NN en het Mauritshuis

Sinds 2016 is NN Group trotse partner van het Mauritshuis. Als hoofdsponsor zet NN zich in om een breder en internationaler publiek te enthousiasmeren voor het museum en haar bijzondere collectie - onder andere door het mogelijk maken van tentoonstellingen, het helpen aantrekken van een nieuwe jongere doelgroep, en door nog meer internationale zichtbaarheid te creëren. Meer weten over Nationale-Nederlanden en kunst?

Deel deze pagina