Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Puttertje hoofdrol in Hollywood-Boekverfilming

Wereldwijd gaat in het najaar van 2019 The Goldfinch in première. Vanaf 10 oktober is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. The Goldfinch is de langverwachte verfilming van Donna Tartt’s wereldwijd geprezen bestsellerroman, met een hoofdrol voor het schilderij Het puttertje van Carel Fabritius uit de collectie van het Mauritshuis.

Trailer

De film

Theodore ‘Theo’ Decker is 13 jaar oud als zijn moeder omkomt bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art in New York. Die tragedie verandert zijn leven en leidt tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing. En zelfs liefde. Tijdens zijn reis klampt Theo zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: Het puttertje.

Tickets voor de film zijn verkrijgbaar via http://thegoldfinch.nl

Ontdek de verhalen over Het puttertje online

Het schilderij van Carel Fabritius is vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron voor velen. In de storytelling website Het puttertje in vogelvlucht hebben we alle verhalen rondom het wererldberoemde vogeltje op een bijzondere manier verzameld.

Ontdek Het puttertje

 Carel Fabritius, Het puttertje, 1654
Donna Tartt, schrijfster van The Goldfinch

Donna Tartt over Het puttertje

Tijdens een verblijf in Nederland raakte Donna Tartt gefascineerd door de Hollandse schilderkunst en Het puttertje in het bijzonder. Het is met geen enkel ander kunstwerk uit die tijd te vergelijken, vindt Tartt. ‘It’s just its own little marvel.’

In gesprek met Donna Tartt over haar roman

Blijf op de hoogte