Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Buitenschoolse Opvang

Speciaal voor BSO-groepen die zin hebben in een leuk en leerzaam museumbezoek hebben we onderstaand programma ontwikkeld. Maar in overleg maken we ook graag een programma op maat.


Hallo Rembrandt, de familie doe tentoonstelling in de zomervakantie

Hallo Rembrandt!

Kom deze zomervakantie naar het Mauritshuis voor Hallo Rembrandt!, dé doe-tentoonstelling van het Rembrandtjaar voor families met kinderen van 3 tot 11 jaar. In een interactieve tentoonstelling komen jong en oud meer te weten over de beroemde schilder. Natuurlijk kan iedereen ook zelf aan de slag als Rembrandt-leerling met verf en penselen. 

Ook BSO-groepen zijn van harte welkom om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken. De opzet van de tentoonstelling vraagt echter wel om voldoende begeleiding, minimaal 1 begeleider per 5 kinderen.

Graag van te voren reserveren door een e-mail te sturen naar mail@mauritshuis.nl.
Zowel kinderen als begeleiders hebben gratis toegang.

 
Mauritshuis workshops primair onderwijs

Verf? Die maak je zelf

Na een aantal topstukken te hebben bekeken samen met een museumdocent, ontdekken de leerlingen dat het maken van een schilderij ingewikkelder is dan ze misschien dachten. Verf kwam in de 17 de eeuw bijvoorbeeld niet uit een tube, maar moest zelf worden gemaakt. Tijdens een workshop in de Kunstwerkplaats ervaren de leerlingen zelf hoe dat werkt.

  • Doelgroep: vanaf 7 jaar
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Aantal leerlingen: maximaal 30, per 15 leerlingen wordt 1 museumdocent ingezet
  • Kosten: €75 per museumdocent, 2 begeleiders per 15 leerlingen gratis

Reserveren of meer informatie? Neem contact op met een van onze medewerkers via educatie@mauritshuis.nl

Deel deze pagina