Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Extra inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie bij de voorbereiding van een bezoek aan het Mauritshuis? Maak eens gebruik van de Second Canvas Mauritshuis app, de interactieve website Het puttertje in vogelvlucht of ons videoplatform ARTtube.

Second Canvas Mauritshuis

Second Canvas Mauritshuis is dé app om de collectie van het Mauritshuis buiten het museum te ontdekken.
Bekijk de hoogtepunten van het Mauritshuis, waaronder Vermeers Meisje met de parel en Gezicht op Delft, De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt, Potters De Stier en vele andere meesterwerken.

Zoom in tot de kwaststreek en ontdek de mooiste details. Wissel tussen het gewone beeld en infrarood en ontdek de aanpassingen die schilders maakten in hun ontwerp. Volg onze verhaallijnen, voorzien van prachtige verhalen in tekst en audio.

De app is beschikbaar voor AppleTV en goed in de klas te gebruiken.

Download de app Second Canvas Mauritshuis in de AppStore of Google Play.

Second Canvas Mauritshuis

Het puttertje in vogelvlucht

Het puttertje in vogelvlucht is een interactieve website die volledig in het teken staat van het wereldberoemde schilderij Het puttertje van Carel Fabritius. Ontdek alles over dit bijzondere schilderijtje. 

Wist u bijvoorbeeld dat puttertjes in de zeventiende eeuw populaire huisdieren waren? Dat Carel Fabritius een van Rembrandts meest talentvolle leerlingen was? Dat hij al op 32 jarige leeftijd om het leven kwam bij de Delftse donderslag? 

Luister naar het geluid van echte puttertjes en ontdek de geheimen die technisch onderzoek aan het licht brachten.

Ga naar de website Het puttertje in vogelvlucht.

Puttertje Bird's-eye view

ARTtube

ARTtube is het online videoplatform van musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. U vindt er korte video’s over tentoonstellingen en onze vaste collectie, interviews, kijkjes achter de schermen en andere leuke projecten.

Mauritshuis op ARTtube

ARTtube is het online videoplatform van Nederlandse musea

Blijf op de hoogte