Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Voorbereidende lessen - Primair onderwijs

Een bezoek aan het Mauritshuis is het meest waardevol wanneer de leerlingen al zijn voorbereid. Hieronder vindt u de lessen die u ter voorbereiding in de klas kunt gebruiken.

Maurits Muis - Meestermengers

  • Doelgroep: groep 1 en 2 

Twee filmpjes, ter introductie en afsluiting van de Cultuurmenules. Deze les is alleen te boeken voor scholen in de regio Den Haag via cultuurmenu.nl.Interactieve praatplaat Achter de muren van het Mauritshuis

  • Doelgroep: groep 1 tot en met 4
Deze voorbereidende les heeft als doel om de kinderen kennis te laten maken met een museum in het algemeen en het Mauritshuis in het bijzonder. De praatplaat is eenvoudig te gebruiken op het digibord. Bekijk de beknopte handleiding.

U start de praatplaat via onze website.

Mauritshuis Praatplaat

Mauritshuis Quiz

  • Doelgroep: groep 5 tot en met 8

Deze voorbereidende les heeft als doel om de kinderen spelenderwijs te leren over het leven in de zeventiende eeuw en kennis te laten maken met de schilderijen van het Mauritshuis. De quiz is eenvoudig klassikaal te spelen op het digibord. Bekijk de beknopte handleiding.

U start de quiz via onze website. 


De Mauritshuis Quiz over de Hollandse 17de eeuw

De digitale scheurkalender

  • Doelgroep: groep 5 tot en met 8 

De scheurkalender is speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord als een leuke en laagdrempelige kennismaking met kunst. U kunt hem gebruiken als een inspirerend tussendoortje, dat op elk moment van de dag kan worden ingezet, ook los van een kunstproject of een gepland museumbezoek. De kalender is gemaakt door verschillende Nederlandse musea en bevat een mix van fotografie, wetenschap, cultureel erfgoed en beeldende kunst. Van een toverlantaarn en een oude schooltas tot Vermeer en Vincent van Gogh.

De kalender Schatten in de klas is gratis te gebruiken via digitalescheurkalender.com

Screenshot van de digitale kunstkalender met beeld van Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en Bosschaert

Blijf op de hoogte