Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Bibliotheek

De bibliotheek van het Mauritshuis bevindt zich op de tweede verdieping van de Royal Dutch Shell Vleugel. De bibliotheek is niet openbaar toegankelijk, maar is wel op afspraak te bezoeken.

In de wetenschappelijke handbibliotheek van het Mauritshuis bevinden zich de publicaties van het museum, zoals bestands- en tentoonstellingscatalogi, jaarverslagen en informatie over het gebouw.

Ook vindt u in onze bibliotheek publicaties die samenhangen met het verzamelgebied van het Mauritshuis, in het bijzonder de Nederlandse schilderkunst van de vijftiende tot met achttiende eeuw. Het gaat om kunstenaarsmonografieën, museumcatalogi en tentoonstellingscatalogi van andere musea, kunsthistorische tijdschriften en naslagwerken.

De bibliotheek van het Mauritshuis is niet openbaar toegankelijk. Onderzoekers, specialisten, studenten en andere geïnteresseerden met specifieke vragen over objecten in de collectie of over het gebouw kunnen op afspraak onze bibliotheek bezoeken. Er worden geen boeken uitgeleend.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via bibliotheek@mauritshuis.nl. Vermeld daarbij uw onderzoeksvraag.

Voor algemene kunsthistorische vragen kunt u terecht bij het Nederlands instituut voor kunstgeschiedenis (RKD) in Den Haag:

www.rkd.nl

Blijf op de hoogte