Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Mauritshuis genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs

Stem op ons

We hebben bijzonder nieuws! Het Mauritshuis is genomineerd voor de prestigieuze BankGiro Loterij Museumprijs. We zijn enorm trots op deze nominatie. Het thema van 2020 is Achter de schermen, voor het voetlicht. Vanaf 9 november 2020 barst de strijd los en kun je drie weken lang op ons stemmen, tot en met 30 november. Begin december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hieronder vertellen wij meer over onze lang koesterde museumdroom, die wij met behulp van het prijzengeld eindelijk zouden kunnen realiseren. Help ons onze droom te verwezenlijken en stem op het Mauritshuis als hét museum van 2020!

Stem op het Mauritshuis

De droom van het Mauritshuis

de stier, paulus potter, mauritshuis

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ’Onze wereldberoemde collectie kent nog vele geheimen en die willen wij heel graag delen met het publiek. Dit jaar maakten we de resultaten bekend van een internationaal opgezet onderzoek naar het Meisje met de Parel. Nu is onze droom om het enorme schilderij De Stier van Paulus Potter, één van onze topstukken, in oude glorie te herstellen onder leiding van restaurator Abbie Vandivere. Als we de Museumprijs winnen, dan organiseren we een bijzonder project rondom deze all time favorite: de uitgebreide restauratie zal in het openbaar plaatsvinden, waardoor er zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten. En natuurlijk hopen we dat dit schilderij, waarvoor vele bezoekers speciaal naar het Mauritshuis komen, ook zíjn geheimen zal prijsgeven’.

Uit het juryrapport: "Het museum geeft het verhaal achter de schermen het hoofdpodium, durft zich daarbij kwetsbaar op te stellen en houdt toch altijd inhoudelijk het hoogste niveau."


Stem op het Mauritshuis

Blijf op de hoogte