Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Partners in Science

Het Mauritshuis en Shell doen als Partners in Science gezamenlijk onderzoek naar schilderijen uit de collectie van het Mauritshuis.

Shell geniet - net als het Mauritshuis - internationale bekendheid om zijn expertise en researchprogramma’s. Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is dan ook het analyseren van verfmonsters van de schilderijen van het Mauritshuis door het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA).

Eerder deed Shell al onderzoekservaring op tijdens een samenwerking met het Van Gogh Museum. Samen met de restauratoren van het Mauritshuis zet Shell deze ervaring in voor verder onderzoek naar het oeuvre van Jan Steen en naar de wand- en plafondschilderijen die Pellegrini schilderde voor de Gouden Zaal van het museum.

Shell stelt voor deze projecten apparatuur beschikbaar, maar de echte relevantie zit ‘m in de kennisdeling en de wisselwerking tussen onderzoekers van Shell en restauratoren van het Mauritshuis.

 

 

Pellegrini
Pellegrini

De schilderingen van Pellegrini in de Gouden Zaal schitteren weer.

Jan Steen onderzoek
Jan Steen onderzoek

Met een groot oeuvreonderzoek hopen we meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van Jan Steen.

Deel deze pagina