Mauritshuis x Gemeentearchief

Een huis vol verhalen

Microsoftteams Image

Samen met het Haags Gemeentearchief presenteren wij een indrukwekkende tentoonstelling. In hartje centrum van Den Haag vind je het Stadhuis, op steenworp afstand van het Mauritshuis. Van 29 augustus t/m 22 oktober zie je hier de tentoonstelling '200 jaar Mauritshuis' in de posterwand van het Haags Gemeentearchief in het Atrium Den Haag.

Ter ere van onze 200e verjaardag en vanwege dat jubileum vieren we door heel Nederland feest! Naast ons eigen boek Pennen over penselen, de flitsende tentoonstelling FLASH | BACK, meerdere street art murals door de stad en meer, kun je de geschiedenis van het Mauritshuis in het Atrium ontdekken. Je wordt meegenomen door 200 jaar Mauritshuis-geschiedenis.

Mauritshuis x Gemeentearchief

De bonbonnière. Het juwelenkistje. Het Suikerpaleis. Drie bijnamen voor ons museum dat  al sinds 1822 bestaat. Onze collectie blijft groeien en de verhalen over het museum en het gebouw ook. 

 

In het atrium van Stadhuis in Den Haag is een posterwand te zien die een voor een de geschiedenis van het Mauritshuis verteld.

Microsoftteams Image (3)