Maurits& het Meisje

Een avond vol kunst, muziek en inspiratie

01 apr 2023, 18:00 - 22:00

Onderzoek Meisje Met De Parel Johannes Vermeer Abbie Vandivere 14

Op 1 april a.s. komt het Meisje met de parel weer thuis. Dat vieren we groots, tijdens Maurits& het Meisje. Splinter Chabot is de host van deze unieke avond waarbij het beroemdste meisje ter wereld centraal staat.

Waar word je op getrakteerd tijdens deze Maurits& het Meisje? Volg een masterclass door restaurator Abbie Vandivere – de expert die bekend is van het tv-programma De Nieuwe Vermeer en die álles weet van deze ‘Mona Lisa van het Noorden’. Geniet van muziek uit de tijd waarin Vermeer het beroemdste meisje creëerde, gespeeld door het internationaal befaamde ensemble Camerata Trajectina en/of doe mee aan een fotoshoot door topfotograaf Suzan Alberts, waarbij je als look a like van het Meisje met de parel op de foto kunt. Er zijn oesters – want zonder oesters geen parel – er is een DJ en er is nog veel en veel meer…

Vanzelfsprekend is ook de vaste collectie van het Mauritshuis en de tentoonstelling Vrel, de voorloper van Vermeer, de hele avond te bewonderen. 

Datum: zaterdag 1 april

Inloop vanaf: 18.30 uur

Kosten: €19,00 per persoon

De masterclass, de rondleiding en andere workshops zijn bij de prijs inbegrepen en ook het eerste drankje en borrelhapjes biedt NN Group jullie aan namens het Meisje.