Maurits Muis en Rembrandt

23 okt 2021 - 25 okt 2021
Kunstwerkplaats

Maurits Muis bij het Mauritshuis in Den Haag

In de herfstvakantie is er weer Festival de Betovering in Den Haag. Ontmoet Maurits Muis, luister naar zijn spannende avontuur, ga op zoek naar zijn vrienden in de schilderijen en ga zelf aan de slag als een echte schilder!

Wist jij dat er in museum het Mauritshuis een muis woont? Hij heet Maurits Muis en heeft een spannend avontuur beleefd met de beroemde schilder Rembrandt. Tijdens de het programma bekijk je zijn favoriete schilderijen, lees je samen het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak je zelf een schilderij.

Jullie worden begeleid door een museumdocent die alles weet van het museum en Maurits Muis heel goed kent. Natuurlijk maken jullie ook kennis met Maurits Muis die jullie vertelt over de meesterwerken in het museum! Daarna ga je zelf aan de slag in de kunstwerkplaats.

  • Tijd: 10.15 uur
  • Duur: circa 90 minuten
  • Leeftijd: 4-6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht)
  • Kosten: € 7,50 per persoon (ouders en kinderen kopen allemaal een eigen ticket). Op vertoon van je Ooievaarspas krijg je 50% korting op je ticket.

Met dit ticket heb je alleen gedurende de workshop gratis toegang tot het museum. Wil je daarna nog het museum in? Loop dan even langs de servicebalie en koop een ticket bij de kassa. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.