Rondleiding: Onvergetelijk Mauritshuis

27 jun 2022 - 28 jun 2022
Mauritshuis

Rembrandt De Lachende Man Met Bezoekers In Mauritshuis Den Haag 1200

Iedere maand organiseren we een Onvergetelijk Mauritshuis, steeds met een ander thema. Een gezellige, inspirerende middag voor mensen met dementie en hun dierbaren.

In kleine groepen onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide rondleider kijken we samen naar schilderijen. Genieten van kunst is het uitgangspunt, door te praten, te fantaseren en te associëren bij een aantal prachtige schilderijen in het Mauritshuis.

Ook groepen kunnen zich aanmelden. Neem voor (aan)vragen contact op met het Onvergetelijk-team via +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.

Gelukkig

Onvergetelijk Mauritshuis stimuleert sociaal contact. Ook dat heeft een positieve invloed op de gezondheid. Deelnemers voelen zich na afloop gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen toe.

“Als je toch ziet wat kunst doet in je hersenen. Enorme neuronale netwerken doen mee. Kunst is niet iets dat binnenstroomt en weer wegspoelt uit ons hoofd. Kunstervaringen beklijven.”

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

“Ineens zag ik mijn moeder weer terug. ”
Laetitia Fraser
mantelzorger

Praktische informatie

Na de inloop en ontvangst in de Foyer van het Mauritshuis gaan jullie voor koffie/thee naar de Brasserie. Daarna volgt de rondleiding. 

  • Duur: circa 60 minuten
  • Prijs: €8,50 per persoon (alles is inbegrepen: entree, koffie/thee, rondleiding). Graag dit bedrag betalen aan de kassa.
  • Taal: Nederlands

Contact

Het groepstarief is € 85,00 per groep (max. 12 personen), inclusief museumentree en koffie/thee. Data plannen we in overleg.

Neem voor (aan)vragen contact op met het Onvergetelijk-team via +31 (0)70 302 3446 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.