Verhaal op Zaal

14 mei 2023 - 31 aug 2023
Mauritshuis

Een medewerker van het Mauritshuis vertelt bij Rembrandt's 'Anatomische les'

Sluit je ook aan? Ontdek meer over onze schilderijen met Verhaal op zaal. In zo'n vijftien minuten neemt een medewerker je mee in een inspirerende deep dive in één collectiestuk. 

Verhaal op zaal is de perfecte manier om in korte tijd veel meer te weten te komen over kunst en de diversiteit aan onderwerpen die in het Mauritshuis worden belicht. En het leuke is dat elke medewerker wel een favoriet heeft, dus je weet nooit wat je te wachten staat!

Waar kijk je eigenlijk naar? Wat wilde de maker eigenlijk zeggen met het kunstwerk? Welke verborgen details zien bezoekers vaak over het hoofd? Naast de historische feiten reflecteren we bovendien aan de hand van het kunstwerk op zeer hedendaagse thema's en maatschappelijke vraagstukken.

Informatief én inspirerend. Het staat je bovendien vrij om vragen te stellen en samen met ons te reflecteren op wat je ziet en voelt. De perfecte aanvulling op jouw bezoek!

Wanneer?

Zondag 13 en 27 augustus om 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

Waar?

Via het omroepsysteem wordt aangekondigd bij welk schilderij een verhaal gedeeld zal worden. Aanmelden is niet nodig. Er is per sessie ruimte voor vijftien deelnemers.