Vriendenexcursie: het Loo

20 sep 2022, 08:30 - 17:30
Paleis het Loo, Apeldoorn

Paulus Potter Het Spiegelende Koetje MH137 Mauritshuis

Op 20 september gaan we samen met de Stichting Vrienden van het Mauritshuis op pad! We gaan met de Vrienden naar het heropende paleis het Loo. Paleis het Loo heeft een flinke makeover gehad, Daniël Marot-Tafel heeft hier een voorlopig thuis gevonden en wij hebben meerdere schilderijen uitgeleend aan het paleis.

Ariane van Suchtelen, onze conservator van het Mauritshuis, begeleidt deze dag. We worden ontvangen door Hanna Klarenbeek, conservator schilderijen en prenten van het Loo zelf. Zij zal een lezing geven in de nieuwe ontvangstruimte waarna we het paleis in gaan. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om samen met een gids de prachtige tuin te bezoeken.

Wil je erbij zijn? Stuur dan ajb een email naar: vriendenactiviteiten@mauritshuis.nl

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen. 

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis