Vriendenlezing: het Mauritshuis in de 21ste eeuw

13 dec 2022, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Vriendenlezing In Mauritshuis Den Haag

Martine zal in haar lezing voor de Vrienden ingaan op hoe zij het Mauritshuis ziet als een museum van onze tijd. Daarbij komen diverse maatschappelijke onderwerpen aan bod, altijd gerelateerd aan de geschiedenis van het museum en de collectie zelf. Hoe gaan we om met klimaatactivisme, met discussies over kolonialisme en de rol van Johan Maurits? De wereld verandert en musea ook. Maar de collectie blijft de collectie. En die collectie biedt niet alleen schoonheid en vertier maar haakt ook aan bij de vraagstukken van onze eigen tijd. 

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen.

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis
Clara Peeters Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen