Vriendenlezing: Museum voor Schone Kunsten

10 mei 2022, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Johannes Vermeer Gezicht Op Delft Mh0092 Mauritshuis

Julie zijn van harte welkom bij de lezing van Manfred Sellink, directeur Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent, over hun jubileumjaar en andere hoogtepunten. Het MSK is het oudste museum van Belgie, de kern van hun collectie gaat terug tot 1798. Het museum bevindt zich in een monumentaal gebouw in Gent dat speciaal voor de collectie ontworpen is. 

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen. 

 

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen MH1203 Mauritshuis
Clara Peeters Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen