Vriendenlezing: De Vermeer tentoonstelling in Museum Boymans (1935)

11 apr 2023, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Vermeer Gezicht Op Delft Mh0092 Mauritshuis

De Vriendenlezing over de Vermeer-tentoonstelling bij Museum Boymans in 1935 wordt gegeven door Justine Rinnooy Kan, Conservator Publiek, Mauritshuis. We duiken de geschiedenis in! Op de eerste grote Vermeer tentoonstelling, gehouden in 1935 in Rotterdam, was ook het werk van Jacobus Vrel prominent aanwezig.

Justine Rinnooy Kan, Conservator Publiek, bespreekt de geschiedenis van de tentoonstelling en gaat dieper in op de combinatie Vrel-Vermeer, die nu decennia later in Nederland terugkeert dankzij de gelijktijdige tentoonstellingen in Den Haag en Amsterdam.

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis
Clara Peeters Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen