Vriendenlezing Vereniging Rembrandt

Een bijzondere ontmoeting

08 mrt 2022, 18:30 - 19:30
Nassauzaal, Mauritshuis

Bartholomäus Bruyn De Oude Portret Van Jakob Omphalius MH1225 Mauritshuis

De Vereniging Rembrandt is voor veel musea onmisbaar. Ze helpen bij de aankoop van schilderijen en maken restauraties mogelijk. Dit jaar neemt Fusien Bijl de Vroe-Verloop afscheid als directeur. De afgelopen tien jaar zette zij zich met hart en ziel in voor de Nederlandse musea.

Tijdens de lezing gaat Quentin Buvelot met haar in gesprek. Quentin is niet alleen hoofdconservator van het Mauritshuis, maar ook lid van de Raad van Adviseurs van de Vereniging Rembrandt. Samen blikken zij terug op een veelbewogen en rijke tijd.

Deze lezing is te boeken door Vrienden van het Mauritshuis. Nog geen Vriend? Ontdek de vele voordelen.

Vrienden blijven?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden hebben we prachtige schilderijen voor het museum kunnen aankopen, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen. Zo maakten zij de tentoonstellingen Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021) mogelijk.

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis