Vriendenlezing: de Vermeer tentoonstelling

14 mrt 2023, 11:15 - 12:00
Nassauzaal

Vriendenlezing In Mauritshuis Den Haag

De Vriendenlezing wordt gegeven door Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst Rijksmuseum, Amsterdam over de huidige tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum. In de tentoonstelling Vermeer zijn 28 van de 37 Vermeers te zien. Nog nooit waren er zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar. Zeven schilderijen zullen voor het eerst voor het Nederlandse publiek te zien zijn. Ook ons Meisje met de parel gaat uit logeren, en is tot en met 30 maart te zien in de tentoonstelling. Vanaf 1 april is ze weer thuis bij ons in het Mauritshuis. 

In voorbereiding op de tentoonstelling werd het kunstenaarschap van Vermeer onderzocht, zijn artistieke keuzes en beweegredenen voor zijn composities en het maakproces. Hierin werd nauw samengewerkt met het Mauritshuis.

Vriend worden?

Als Vriend ben je voor het Mauritshuis onmisbaar. Dankzij jouw steun kunnen wij de collectie blijven delen, nu en in de toekomst.

Met steun van onze Vrienden zijn prachtige werken toegevoegd aan onze collectie, zoals dit topstuk van Clara Peeters: Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen. Ook steunen de Vrienden bijzondere tentoonstellingen, waaronder recentelijk Facelifts & Makeovers (2021) en Vervlogen - geuren in kleuren (2021).

Voor die Vriendschap doen we graag iets terug. Zo mag je als Vriend altijd gratis naar het Mauritshuis, organiseren we speciale Vriendenopeningen, ontvang je ons magazine én krijg je toegang tot vele activiteiten, zoals bovenstaande lezing. En dan krijg je ook nog altijd 10% korting in onze museumshop. 

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mh1203 Mauritshuis
Clara Peeters Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen