Bekijk het Mauritshuis met je oren

Harrie Jekkers

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Harrie Jekkers Voor Het Mauritshuis

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Na Spinvis en MEROL is het de beurt aan Harrie Jekkers.

Beluister het nummer

De keuze van Harrie Jekkers

Harrie kwam goed voorbereid naar het Mauritshuis want het bleek dat hij al een schilderij in gedachte had. Een meesterwerk waarbij veel herinneringen uit zijn jeugd naar boven kwamen. Zijn keuze viel op het schilderij Gezicht op Delft uit c.1660-1661 van Johannes Vermeer. Jekkers: ’Het Gezicht op Delft is alsof je een extra raam in je kamer hebt waar je naar buiten kijkt. Dit schilderij heeft alles, waardoor ik denk: daar gaan we eens een mooi poëtisch lied over maken.’ Oog in oog met het schilderij kwam bij Jekkers één zin naar boven: ‘Godskolere, wat is dat mooi!'

In het nummer ‘Gezicht op Delft’ bezingt Harrie Jekkers zijn herinneringen aan deze stad. Van zijn allereerste liefde tot aan zijn eerste zoen vlak bij de Nieuwe Kerk.

Vermeer Gezicht Op Delft Mh0092 Mauritshuis

De rondleiding

Over Harrie Jekkers

Harrie is een echte Hagenees: geboren in de Haagse Schilderswijk en opgegroeid in Moerwijk. Geïnspireerd door zijn vader ging Harrie, na enige jaren voor de klas te hebben gestaan, liedjes en teksten schrijven. De grote klapper waarmee Harrie in 1982 echt bekend werd is de hit ‘O, o, Den Haag’, het officieuze volkslied van Den Haag. Duizendpoot Jekkers begon 3 jaar daarna aan zijn carrière als cabaretier.

Wij zijn maar wat blij dat het volgende nummer uit onze playlist wordt gemaakt door een zanger met Haagse roots. 

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Harrie Jekkers Voor Het Mauritshuis

Het verhaal achter Gezicht op Delft

Met dank aan

Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.

NN Logo wit pagina