Bekijk het Mauritshuis met je oren

Jett Rebel

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Jett Rebel In Het Mauritshuis

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een kunstwerk uit onze collectie. The Kik lanceerde in december het vijfde nummer, Ware Jakob. Dit keer stort een soloartiest zich weer vol overgave op een schilderij uit onze collectie: niemand minder dan Jett Rebel neemt het stokje van hen over!

Luister hieronder naar het nieuwe nummer Heaven's got a place for you, dat Jett Rebel maakte geïnspireerd op de Mauritshuis-collectie!

Beluister het nummer

De keuze van Jett Rebel

Jett Rebel gaat aan de slag met het zesde nummer van Bekijk het Mauritshuis met je oren. Begin dit jaar had hij het Mauritshuis voor zichzelf tijdens een rondleiding van Geert-Jan Borgstein. Vol nieuwsgierigheid betrad hij de museumzalen en nam de schilderijen in zich op. Hij sloeg vooral aan op vragen als 'hoe komen de kunstwerken tot stand' en 'hoe bewegen ze met je mee?'. Bij meerdere werken nam hij de tijd en bij de plafondschildering van Ger Lataster ging Jett er zelfs een even goed voor liggen om zo helemaal op te gaan in het kunstwerk. Maar welk schilderij spreekt hem het meeste aan en bevat de onderwerpen die Jett graag zou verwerken in een lied?

Tot zijn eigen verbazing is de kogel door de kerk: het werd de Modello voor de hemelvaart van Maria door Peter Paul Rubens met onderwerpen als dood, familie en verlichting!

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Jett Rebel Voor Rubens

De rondleiding

Over Jett Rebel

Jett Rebel -zijn echte naam is Jelte Steven Tuinstra- is een Nederlandse soloartiest die in wisselende bandformaties optreedt. Niet alleen heeft hij een gouden keeltje, ook componeert hij prachtige nummers, bespeelt hij meerdere instrumenten en is hij producer. Een echte duizendpoot en multi-talent kun je dus wel stellen. Dat muzikale talent komt niet van een vreemde, het werd hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders maakten ook muziek en speelden in verschillende groepen en koren. Jett ging van kinds af aan met zijn ouders mee naar deze muzikale weekenden, wat voor hem het hoogtepunt van zijn week was. Wij zijn enorm benieuwd naar hoe hij dit muzikale talent loslaat op een van onze schilderijen.

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Jett Rebel In Het Mauritshuis

Het verhaal achter Heaven's got a place for you

Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.