Bekijk het Mauritshuis met je oren

MEROL

MEROL Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Zangeres MEROL nam het stokje over van Spinvis, met een uniek mini-concert in het Mauritshuis.

Beluister het nummer

De keuze van MEROL

Zodra MEROL het Mauritshuis binnenliep om een schilderij uit te kiezen, zagen we een energieke, nieuwsgierige en eigengereide dame van 28. Ze stond te popelen om aan de slag te gaan en wij delen haar enthousiasme. Na een lange rondleiding door het Mauritshuis twijfelde MEROL nog tussen twee kunstwerken.

Gaat ze voor een schilderij met personen erop of blaast ze toch liever leven in iets waarin, volgens Merol, ‘weinig gebeurt’? Ze maakte haar keuze en bezingt’ het werk Mars en Venus betrapt door Vulcanus van Joachim Wtewael uit 1601.

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Merol Zingt

De rondleiding

Over zangeres MEROL (Merel Baldé)

MEROL studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze als actrice in verschillende theatervoorstellingen waaronder Soldaat van Oranje – de Musical. MEROL is de naam waaronder ze catchy Nederlandstalige popmuziek maakt, gekenmerkt door cheeky teksten en een jaren ’80 synthesizer sound.

In de zomer van 2018 bracht ze de single Lekker met de meiden uit die momenteel de gouden status heeft bereikt. Na singles als Kerst met de fam en Geen reet en drie uitverkochte shows in Paradiso bracht ze in het najaar van 2019 haar tweede EP uit, genaamd SUPERLATIEF. Gevolgd door een uitverkochte clubtour in Nederland en België. Eind 2019 sluit ze het jaar af met een eindejaarsconcert in Paradiso.

En vanaf nu ken je haar dus ook van haar nummer Slippertje

Bekijk Het Mauritshuis Met Je Oren Merol

Het verhaal achter Slippertje

Met dank aan

Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.

Logo NN Group Hoofdsponsor Mauritshuis