My Girl with a Pearl

OPEN CALL: Maak kans om in het Mauritshuis te hangen!

@Tobeamuse

Meisje met de parel is een magisch schilderij. Van over de hele wereld reizen mensen naar het Mauritshuis om dit meesterwerk in het echt te zien. Of ze dromen ervan om dat te doen. Voor velen is het meisje ook een inspiratiebron, een muze.

Johannes Vermeer, de schilder  van het Meisje, krijgt in 2023 bijzondere aandacht. Van begin februari tot begin juni is er een grote Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Natuurlijk mag Meisje met de parel niet ontbreken en daarom zal zij voor een korte periode vertrekken naar Amsterdam.

Maar, wees niet bang voor een lege plek aan de wand. Integendeel! Deze logeerpartij biedt een unieke kans. Wij nodigen namelijk alle creatieve bewonderaars uit voor een bijzondere open call: creëer jouw versie van Meisje met de parel en maak kans om  in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen.

De regels? Die zijn er weinig. Verras ons! Een zelfportret met badhanddoek als tulband, een beschilderde strijkbout of zelfs een stapeltje servies: weinig is ons te gek. Omdat bijna iedereen het schilderij kent, is het Meisje  makkelijk te herkennen. De kenmerkende kleuren, vormen en het typische lichtgebruik: voor je het weet is ze daar.

Allemaal mooie Meisjes

We wisten het al een tijdje: de creativiteit van Meisje-fans is eindeloos. Het meesterwerk dat Vermeer ooit maakte is uitgegroeid tot een icoon van de schilderkunst en een symbool van schoonheid. Al jarenlang ontvangen wij tekeningen, zelfportretten en andere creatieve uitspattingen geïnspireerd op het Meisje.

Als museum zijn wij natuurlijk gek op verzamelen en daarom begonnen wij het Instagram account @mygirlwithapearl. De meest bijzondere versies delen wij hier op onze beurt weer met jullie.

@Nanankang
Inzending van @nanankang

Deel jouw Meisje met ons

In de periode van februari tot juni 2023 maakt iedereen kans om in de digitale lijst in haar beroemde zaal te hangen. In het museum. Waar honderden mensen per dag joúw Meisje kunnen bewonderen.

De geselecteerde creaties worden gedurende één week vertoond in een digitale lijst in de Vermeerzaal van het Mauritshuis. Alle inzendingen die de hashtag #mygirlwithapearl gebruiken, het Mauritshuis taggen én een openbaar Instagram profiel hebben worden vertoond op de website.

Weet het Meisje met de parel jou ook te inspireren? En jeuken je handen om aan de slag te gaan? Ga ervoor! Dit zijn de stappen:

1. Vul het formulier in en upload jouw Meisje vóór 15 januari
2. Deel je creatie op Instagram met de tags @mygirlwithapearl en @mauritshuis_museum en gebruik de hashtag #mygirlwithapearl. Als je een openbaar profiel hebt kunnen we jouw werk delen op onze site en socials. 
3. Wie weet zie jij jouw Meisje wel terug in het museum!

Heb je nog vragen over onze open call, bekijk dan onze FAQ.

@Giselamaoma
Inzending van @giselamaoma

@mygirlwithapearl

My Girl with a Pearl wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

Upload je foto!