Rembrandt Reality app

Stap in de wereld van Rembrandt

Rembrandtreality

Rembrandt brak in 1632 door met zijn eerste groepsportret De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Nu, 350 jaar na Rembrandts dood, brengen het Mauritshuis en Nationale-Nederlanden dit schilderij samen tot leven met de Rembrandt Reality app. Met de app stap je letterlijk de anatomische les van dokter Tulp in.

Download de app

Benieuwd naar de app? Rembrandt Reality is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play.

Rembrandt Reality app

De Rembrandt Reality app neemt je mee door de tijd naar 1632. In het Anatomisch Theater in Amsterdam kijk je mee over de schouder van Rembrandt en zie je hoe dokter Tulp en zijn collega-artsen het lichaam van de misdadiger Aris Kindt bestuderen.

De app vertelt de verhalen achter het schilderij. Wist je bijvoorbeeld dat het lichaam in werkelijkheid maar één hand had? Of dat Rembrandt het schilderij maakte toen hij slechts 25 jaar oud was? Download de app* Rembrandt Reality voor Android of IOS en ontdek meer over dit meesterwerk!

Anatomische les

De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp is een groepsportret van de medicus Nicolaes Tulp en zeven chirurgijns, zoals artsen destijds werden genoemd. Rembrandt maakte het in opdracht van het Amsterdamse Chirurgijnsgilde. Op het schilderij is de anatomische les te zien die dokter Tulp in januari 1632 gaf. Tulp laat zien hoe de spieren van de arm lopen. Het schilderij hangt in het Mauritshuis in Den Haag, maar vanaf nu kan jij het schilderij via je mobiel of tablet overal beleven.

Scholieren Bekijken Rembrandts De Anatomische Les Van Dr Nicolaes Tulp In Mauritshuis Den Haag 1200

SPIN awards

Onze Rembrandt Reality app is in de prijzen gevallen bij de SPIN awards! In de categorie Mobile heeft de jury ons de felbegeerde gouden SPIN-ring toegekend. In de categorie AR/VR heeft Rembrandt Reality de zilveren SPIN-ring ontvangen.

De prestigieuze SPIN awards worden jaarlijks uitgereikt voor aan de beste digitale campagnes van Nederland.

Rembrandtreality

NN en Mauritshuis

Sinds 2016 is NN Group trotse partner van het Mauritshuis. Als partner zet NN zich in om een breder en internationaler publiek te enthousiasmeren voor het museum en haar bijzondere collectie - onder andere door het mogelijk maken van tentoonstellingen, het helpen aantrekken van een nieuwe jongere doelgroep, en door nog meer internationale zichtbaarheid te creëren. Meer weten over Nationale-Nederlanden en kunst?