Keukenhof x Mauritshuis

Inspiratietuin

Keukenhof kijkt uit naar de lente

Het Mauritshuis viert feest en samen met Keukenhof hebben we een bijzondere samenwerking. Onze 200ste verjaardag is de aanleiding hiervan en vanaf het voorjaar hebben we onze eigen inspiratietuin! De tentoonstelling In volle bloei en hét lentepark van Nederland zijn de gedroomde match. In de Mauritshuis inspiratietuin sta je tussen de bloemen, oog in oog met het beroemdste schilderij van Vermeer, Meisje met de parel en meer.

Tuintje in mijn hart

Het is lente en vanaf 24 maart kun je op ontdekking gaan in de speciale Mauritshuis inspiratietuin van Keukenhof. Bekijk een replica van Meisje met de parel en het 'onmogelijke' boeket and stop and smell the roses. Vergeet niet om selfies te maken en die met ons te delen op social media met #keukenhofxmauritshuis. Zo wordt onze bloemenzee tijdens ons jubileumjaar alleen maar groter! 

Keukenhof en het Mauritshuis go way back. De eerste directeur van het Mauritshuis, was ook de eigenaar van Landgoed Keukenhof. Johan Steengracht van Oostcapelle had een grote kunstverzameling en dankzij zijn dochter kwam één van de schilderijen daarvan uiteindelijk in de collectie van het Mauritshuis terecht. Dat maakt het alleen maar specialer dat we, 200 jaar later, opnieuw samenwerken.

 

Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Keukenhof Bloemen