Herfstvakantie activiteiten - Festival de Betovering

Activiteiten in het Mauritshuis Den Haag

Kinderen Aan Het Schilderen In Kunstwerkplaats In Het Mauritshuis 1200

De herfstvakantie komt eraan en je kunt weer meedoen aan verschillende workshops tijdens Festival de Betovering in Den Haag!

Maak van je bezoek aan het museum een veilig en gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of elke dag in de kunstwerkplaats aan de slag. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Maurits Muis en Rembrandt (4+)

Wist je dat er in het Mauritshuis een muis woont? Zijn naam is Maurits Muis en hij beleeft heel veel avonturen. Ontmoet hem in de vakantie en ontdek samen de beroemde schilderijen van het Mauritshuis. Luister naar verhalen uit het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak zelf een schilderij in onze Kunstwerkplaats. Jullie worden begeleid door een ervaren kunstdocent die alles weet van het museum.

Kom tijdens de Betovering langs en ontmoet Maurits Muis en de meesterwerken van het Mauritshuis!

 • Leeftijd: activiteit voor kinderen van 4 - 6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht).
 • Tijd: 10:30 uur
 • Duur: circa 90 minuten
 • Soort workshop: rondleiding + workshop in de Kunstwerkplaats
 • Kosten: € 7,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum. Op vertoon van je Ooievaarspas heb je 50% korting op je ticket.
Maurits Muis Kinderworkshop Schilderijen Bekijken In Mauritshuis Den Haag 1200

Workshop: De vier elementen (7+)

De vier elementen aarde, water, lucht en vuur komen terug in veel schilderijen in het Mauritshuis. Wat betekenen deze elementen? We kijken naar de grond waar De Stier van Potter op staat, het water geschilderd door Vermeer in Gezicht op Delft, de vrouw met een brandende kaars in haar hand van Rubens en de lucht van Lataster. Laat je tijdens de rondleiding inspireren door deze werken en maak in onze Kunstwerkplaats je eigen mooie mobiel. Knip en plak de vier elementen, maak ze vast met touwen aan de hanger en klaar is je kunstwerk vol energie!

 • Leeftijd: 7+ 
 • Duur: 90 minuten
 • Starttijd: 13:30 uur
 • Taal: Nederlands
 • Soort workshop: rondleiding + workshop in de Kunstwerkplaats
 • Kosten: € 7,50 per persoon (alleen kinderen, ouders kunnen op eigen gelegenheid het museum bezoeken) + geldig museumentreeticket. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum. Op vertoon van je Ooievaarspas heb je 50% korting op je ticket.
Kinderworkshop In Het Mauritshuis

Dieren in het Mauritshuis Tour

Ga je mee op zoek naar alle dieren in het Mauritshuis? Download gratis onze app en kies de thema tour 'Dieren in het Mauritshuis'. Boswachter Tim, Auke Florian van Naturalis en medewerkers van Diergaarde Blijdorp nemen je mee op avontuur!

Download de gratis Mauritshuis app in de App Story of Google Play.

Vlinder2 In Bloemstilleven Jan Davidsz De Heem Mauritshuis Den Haag