Jill Schirnhofer

de knutselkoningin

Mauritshuis Make It Jill Schirnhofer 06

Jill – ook wel bekend als dé knutselkoningin maakte afgelopen zomer een superleuke speurtocht langs haar favoriete schilderijen in ons museum. Het Meisje met de parel mocht natuurlijk niet ontbreken, maar Jill had ook andere lievelingswerken op het oog met bloemen, dieren en nog veel meer. De kinderen konden hun geluk niet op tijdens het speuren, kijken en kleuren. En nu is Jill terug in het Mauritshuis, voorgoed.

Over Jill Schirnhofer

Jill Schirnhofer, Jill Rocket, of kortweg Jill is illustrator, schrijver, programmamaker en acteur. Tekenen is een grote liefde van haar. Toen ze nog maar nét 15 jaar was ontwerpt Jill haar allereerste schoolagenda. Haar unieke ontwerp bleef niet onopgemerkt: een Nederlandse uitgever wilde het uitbrengen en zo werd haar label My life is sweet geboren. Onder datzelfde label creëert ze een complete schoolspullenlijn.

In 2014 breekt ze door met haar jeugdprogramma Jill, te zien op Avrotros Zapp NPO 3. In Jill geeft ze creatieve adviezen op het gebied van mode, tekenen en hoe kan het ook anders, knutselen.

Mauritshuis Make It Jill Schirnhofer 09
Jill Schirnhofer in het Mauritshuis

Maak jouw eigen Meisje

Samen met Jill hebben we een creatieve workshop gemaakt die je altijd en overal kunt doen. Jill heeft een lijntekening gemaakt van ons Meisje met de parel die je kunt downloaden. Bekijk de video thuis en ga daarna zelf los met knopen, pluche bolletjes, linten en glitterpennen! Haal alles uit de kast en van zolder om jouw eigen versie van het Meisje met de parel te maken.

 

Mauritshuis Make It Jill Schirnhofer 07

Download de basistekening van Jill

Jill Basis Meisje Met De Parel

Basistekening Jill

Make it met Jill

Workshop: Mijn meisje met de parel

Familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer!

De zomer van 2022 stond voor ons in het teken van de familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! Kinderen vanaf 3 jaar oud stapten in de voetsporen van wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Ze gingen met puzzels, filmpjes en verkleedpartijen aan de slag en zo op ontdekkingsreis door zijn wereld.

Voor even was onze tentoonstellingszaal de poort naar een andere dimentie: Delft van de 17e eeuw. Waarom is het Meisje met de parel zo geliefd? En hoe komt het dat Vermeer de meester van illusie was? Dat allles ontdek je bij Hallo Vermeer! 

Eind augustus kreeg Hallo Vermeer! een tweede leven en verhuisde voor een groot deel naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De kinderen die hier verblijven kunnen niet zo makkelijk naar musea toe, dus wij brengen het museum naar hen. We hopen dat de kunst helpt om de kinderen hun ziekte even te doen vergeten.

Hallo Vermeer Workshop Kinderen Kunstwerkplaats Staand (1)