Kerstvakantie

Activiteiten in het Mauritshuis Den Haag

Kerstbomen Op Het Voorplein Van Het Mauritshuis 2022

De kerstvakantie begint in het Mauritshuis! De sfeer in het museum is magisch. Op het voorplein krijg je direct een warm welkom dankzij ons vrolijke kerstbos met 20 kerstboompjes. Verder zijn er veel leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of leren een zelfportret te maken in de kunstwerkplaats!

Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Knutselen met Jill

Jill is dé knutselkoningin van Nederland en samen met haar maakten we een creatieve workshop die je altijd en overal kunt doen. Jill heeft een lijntekening gemaakt van ons Meisje met de parel die je kunt downloaden. Bekijk de video thuis en ga daarna zelf los met knopen, pluche bolletjes, linten en glitterpennen! Haal alles uit de kast en van zolder om jouw eigen versie van Meisje met de parel te maken.

Open Call: hang jij straks op dé plek van het Meisje?

Haal de glitterpennen, pailletten, knopen, stofjes en vilt maar uit de kast en ga tijdens de kerstvakantie aan de slag met je eigen Meisje!

Johannes Vermeer, de schilder van het Meisje, krijgt in 2023 bijzondere aandacht. Van begin februari tot begin juni is er een grote Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Natuurlijk mag het Meisje met de parel niet ontbreken en daarom zal zij voor een korte periode vertrekken naar Amsterdam.

Maar, wees niet bang voor een lege plek aan de wand. Integendeel! Deze logeerpartij biedt een unieke kans. Wij nodigen namelijk alle creatieve bewonderaars uit voor een bijzondere open call: creëer jouw versie van het Meisje met de parel en maak kans om in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen. 

Natuurlijk zien wij heel graag al jullie zelfgemaakte Meisje via @mauritshuis_museum en @mygirlwithapearl!

@Thisgirlwithapearl
@Thisgirlwithapearl

Kerst met Maurits Muis

Een kerstserenade voor het meisje

Maurits Muis en Rembrandt (4+)

Wist jij dat er in museum het Mauritshuis een muis woont? Hij heet Maurits Muis en heeft een spannend avontuur beleefd met de beroemde schilder Rembrandt. Tijdens het programma bekijk je zijn favoriete schilderijen, lees je samen het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak je zelf een schilderij.

Let op: Helaas is deze workshop uitverkocht

 • Leeftijd: kinderen van 4 - 6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht)
 • Tijd: 10:30 -12:00 uur
 • Duur: circa 90 minuten
 • Taal: Nederlands
 • Prijs: €7,50 per persoon + geldig museumentreeticket (kinderen en volwassenen) Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.
Maurits Muis Kinderworkshop Schilderijen Bekijken In Mauritshuis Den Haag 1200

Zelfportret (7+)

Rembrandt was de selfieking van de 17de eeuw. Hij maakte meer dan 80 zelfportretten. Samen met een museumdocent bekijk je een heel bijzonder zelfportret van Rembrandt dat meestal alleen in New York te zien is. Daarna mag je zelf aan de slag met verf, kwasten en natuurlijk een spiegel, om een portret te maken van jezelf.

Let op: Helaas is deze workshop uitverkocht

 • Leeftijd: activiteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar
 • Tijd: 13.00 – 14.30 uur
 • Duur: circa 90 minuten
 • Taal: Nederlands
 • Kosten: € 7,50 per persoon (alleen kinderen, ouders kunnen op eigen gelegenheid het museum bezoeken). Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.
Kind Aan Het Schilderen In Kunstwerkplaats Kinderactiviteiten Bij Het Mauritshuis 1200

Slow Art Cards (16+)

Ervaar het museum op een andere manier met deze kaarten die je helpen om langer stil te staan bij een schilderij en anders te kijken.

 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Wanneer: iedere dag tijdens de Kerstvakantie
 • Waar: wordt gratis uitgedeeld bij de balie in de Foyer
Publiek Bekijkt Een Jan Steen In Mauritshuis