Bibliotheek Small2

De bibliotheek van het Mauritshuis bevindt zich op de tweede verdieping van de tentoonstellingsvleugel. De bibliotheek is niet openbaar toegankelijk, maar is wel op afspraak te bezoeken.

In onze wetenschappelijke bibliotheek vind je de publicaties van het museum, zoals bestands- en tentoonstellingscatalogi, jaarverslagen en informatie over het gebouw.

Ook vind je in onze bibliotheek publicaties die samenhangen met het verzamelgebied van het Mauritshuis, in het bijzonder de Nederlandse schilderkunst van de vijftiende tot met achttiende eeuw. Het gaat om kunstenaarsmonografieën, museumcatalogi en tentoonstellingscatalogi van andere musea, kunsthistorische tijdschriften en naslagwerken.

De bibliotheek van het Mauritshuis is niet openbaar toegankelijk. Onderzoekers, specialisten, studenten en andere geïnteresseerden met specifieke vragen over objecten in de collectie of over het gebouw kunnen op afspraak onze bibliotheek bezoeken. Er worden geen boeken uitgeleend.

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via bibliotheek@mauritshuis.nl. Wil je daarbij ook alvast je onderzoeksvraag vermelden?

Voor algemene kunsthistorische vragen kun je terecht bij het Nederlands instituut voor kunstgeschiedenis (RKD) in Den Haag: www.rkd.nl