Inclusiviteit en toegankelijkheid

Museumnacht Gevel

Bij het Mauritshuis en Galerij Prins Willem V is iedereen van harte welkom, of je nu alleen komt of in een groep, te voet of in een rolstoel. Ons ervaren team staat altijd voor je klaar.

Binnen het Mauritshuis hebben wij de ambitie om de komende jaren structureel aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie.

Statement Diversiteit en Inclusie

Omdat we het onderwerp Diversiteit en Inclusie zo belangrijk vinden hebben we het volgende statement opgesteld:

‘Als museum geloven wij in inclusiviteit. Het Mauritshuis wil een dialoog aangaan over de collectie en alle verhalen erover delen met de steeds diverser wordende samenleving waar wij onderdeel van zijn. Hiervoor gaan we de eigen organisatie en netwerk bewust diversifiëren. Dit is fundamenteel voor de toekomst van het Mauritshuis.’

In het beleidsplan Diversiteit en Inclusie beschrijven we hoe we willen werken aan een inclusief en divers museum. Uiteraard blijft het werken aan onze doelstellingen mensenwerk. Daarom staan we open voor inzichten van anderen. Voel je vrij om ook jouw ideeën met ons te delen. Bel daarvoor naar 070-302 3456 of mail naar mail@mauritshuis.nl. We kijken er naar uit.

Bezoekers Bekijken Rembrandt Anatomische Les Mauritshuis Den Haag 1200

Toegankelijkheid

Bij het Mauritshuis en Galerij Prins Willem V is iedereen van harte welkom, of je nu alleen komt of in een groep, te voet of in een rolstoel. Ons ervaren team staat altijd voor je klaar.

Ben je een rolstoelgebruiker, slecht ter been of heb je een zintuiglijke beperking? Uiteraard houden we hier rekening mee. Zo krijgen ondersteuners/begeleiders gratis toegang en zijn hulphonden uiteraard toegestaan. 

Wil je meer weten over een toegankelijk bezoek aan het Mauritshuis? Op onderstaande pagina leggen we uit wat je van ons kunt verwachten. 

Schilderij de Stier van Paulus Potter in het Mauritshuis met vader in rolstoel met kind die een detail aanwijst