Secrid lanceert een exclusieve collectie wallets

geïnspireerd op topstukken uit het Mauritshuis en het Rijksmuseum

15 nov 2021

Secrid Mauritshuis Art Collectie Puttertje In Het Museum

Half november lanceert het Nederlandse familiebedrijf Secrid haar ART collectie. Vier nieuwe, in Nederland gemaakte miniwallets, versierd met schilderijen uit het Mauritshuis en het Rijksmuseum. De ART collectie is een creatie van Nederlandse bodem, waarin modern, duurzaam design en oude meesters samenkomen. Een hoogwaardig souvenir waarmee de koper de musea direct steunt.

De kunstwerken zijn tot in de kleinste details op het leer gedrukt. Zelfs de barstjes in de oorspronkelijke verf zijn zichtbaar.

De Secrid ART collectie is geïnspireerd op vier iconische Nederlandse schilderijen. Het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en Carel Fabritius’ Het puttertje uit het Mauritshuis, vormen de ene helft van de collectie. Rembrandts pronkstuk De Nachtwacht en Bloemstilleven met een keizerskroon van Jacob Vosmaer, tentoongesteld in het Rijksmuseum, de andere helft.

Voor het drukken van de meesterwerken op leer is Secrid de samenwerking aangegaan met de Italiaanse leerbewerker Vivolo. Met hun speciale printtechniek is het gelukt om zelfs de kleinste details van de schilderijen in beeld te brengen. Zo is deze portemonnee een kunstwerk voor in de broekzak.

Secrid Mauritshuis Art Collectie Meisje Met De Parel In Het Museum

Met de ART collectie wil Secrid haar bijdrage leveren aan het aanbod van sustainable souvenirs. Daarnaast steun je met de aanschaf van een Art wallet rechtstreeks de musea die de schilderijen tentoonstellen.

De ART collectie zal 15 november worden gelanceerd. De collectie is vanaf dat moment verkrijgbaar bij secrid.com, de Secrid Brandstore in Rotterdam en ruim 400 verkooppunten wereldwijd. Het Mauritshuis en het Rijksmuseum zullen beiden een deel van de collectie beschikbaar hebben in hun museumshops.

Beeldmateriaal

Secrid Mauritshuis Art Collectie Puttertje In Het Museum

Download alle afbeeldingen

Voor meer informatie

Pers & Publiciteit
pressoffice@mauritshuis.nl
Boris de Munnick
06 22 7 84 44
René Timmermans
06 46 58 52 54