Buitenschoolse Opvang

Maurits Muis Museumles In Mauritshuis Den Haag 1200

Eens een keer wat anders met de groep doen? Tijdens vakanties, als speciaal programma of tijdens een themaweek? Kom naar het museum!

Speciaal voor BSO-groepen hebben wij een leuk en leerzaam museumbezoek, waarbij de kinderen daarna leren om zelf verf te maken! Natuurlijk mogen de kinderen met de zelfgemaakte verf ook naar hartenlust testen en schilderen. 

Tip: We maken ook programma’s op maat en denken graag mee over de invulling van kunstweken of andere themaweken. 

Verf? Die maak je zelf!

Na een aantal topstukken te hebben bekeken samen met een museumdocent, ontdekken de kinderen dat het maken van een schilderij ingewikkelder is dan ze misschien dachten. Verf kwam in de 17 de eeuw bijvoorbeeld niet uit een tube, maar moest zelf worden gemaakt. Tijdens een workshop in de Kunstwerkplaats ervaren de kinderen zelf hoe dat werkt.

  • Doelgroep: vanaf 7 jaar
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Aantal leerlingen: maximaal 30. Eén museumdocent kan tot 15 kinderen meenemen. Is de groep groter? Dan verdelen we de groep over 2 museumdocenten.
  • Kosten: €75 per museumdocent, 2 begeleiders per 15 kinderen hebben gratis toegang.

Wil je reserveren? Of ben je op zoek naar meer informatie? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl.

Kinderactiviteiten Workshop Zelf Verf Maken Educatie Mauritshuis

Contact

Wil je reserveren? Of ben je op zoek naar meer informatie? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder via mail@mauritshuis.nl of 070 302 3456