Extra inspiratie

Museumles Mauritshuis Den Haag Educatie Te Mooi Om Waar Te Zijn 1200

Op zoek naar meer inspiratie bij de voorbereiding van een bezoek aan het Mauritshuis? Maak eens gebruik van de Second Canvas Mauritshuis app, onze Mauritshuis at Home pagina's of de interactieve website Het puttertje in vogelvlucht.

Het eerste giga-pixel museum ter wereld

Wandel op het digibord in de klas door het Mauritshuis en bekijk een aantal schilderijen van heel dichtbij. Een unieke ervaring die heel dicht in de buurt komt van een echt museumbezoek.

Bekijk de hoogtepunten van het Mauritshuis, waaronder Vermeers Meisje met de parel en Gezicht op Delft, De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt, Potters De Stier en vele andere meesterwerken.

Secondcanvas Los NL

Second Canvas Mauritshuis

Zoom in tot de kwaststreek en ontdek de mooiste details. Wissel tussen het gewone beeld en infrarood en ontdek de aanpassingen die schilders maakten in hun ontwerp. Volg onze verhaallijnen, voorzien van prachtige verhalen in tekst en audio.

De app is beschikbaar voor AppleTV en goed in de klas te gebruiken.

Download de app Second Canvas Mauritshuis in de AppStore of Google Play. 

Ga hier direct naar Second Canvas.

Second Canvas Detail 2
Start Tour

Online workshops tekenen en schilderen

Museumdocent Sylvia van der Sluys maakte een aantal leuke, inspirerende filmpjes om zelf creatief aan de slag te gaan met de schilderijen van het Mauritshuis. Deze afwisselende workshops gaan over compositie, zelf verf maken, landschap, kijken naar kunst, vorm en nog veel meer.

Ga naar de workshops tekenen en schilderen.

Workshops Tekenen En Schilderen Mauritshuis At Home MH 965X757

Online workshops fotografie

Door deze workshops van fotograaf en museumdocent Vera Bos worden de foto’s die je met je smartphone maakt nog mooier en leer je tegelijkertijd de meesters uit de 17de eeuw beter kennen.

Ga naar de workshops fotografie.

Workshop Fotografie Navigatieblok

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Ter inspiratie en vermaak. Bekende singer-songwriters maakten een muzikale ode bij hun favoriete schilderij uit de collectie van het Mauritshuis. De oude meesters blijken verrassend actueel. Luister naar de volgende artiesten:

Ga naar Spinvis.
Ga naar Merol.
Ga naar Harrie Jekkers.
Ga naar Willie Wartaal.
Ga naar The Kik.
Ga naar Jett Rebel.
Ga naar Eefje de Visser.

Merol Homepage

Het puttertje in vogelvlucht

Het puttertje in vogelvlucht is een interactieve website die volledig in het teken staat van het wereldberoemde schilderij Het puttertje van Carel Fabritius. Ontdek alles over dit bijzondere schilderijtje.

Wist u bijvoorbeeld dat puttertjes in de zeventiende eeuw populaire huisdieren waren? Dat Carel Fabritius een van Rembrandts meest talentvolle leerlingen was? Dat hij al op 32 jarige leeftijd om het leven kwam bij de Delftse donderslag?

Luister naar het geluid van echte puttertjes en ontdek de geheimen die technisch onderzoek aan het licht brachten.

Ga naar de website Het puttertje in vogelvlucht.

Carel Fabritius Het Puttertje MH605 Mauritshuis