VriendenLoterij

Peter Paul Rubens Oude Vrouw En Jongen Met Kaarsen MH1150 Mauritshuis

De De VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen tegelijkertijd met hun deelname alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

Dankzij de deelnemers kan de VriendenLoterij bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde  van het bedrag dat jaarlijks verdeeld wordt gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Het Mauritshuis ontvangt ieder jaar, samen met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Kröller Müller museum een prachtige bijdrage voor ons aankoopfonds. Van dit bedrag kunnen we nieuwe schilderijen kopen voor onze collectie.

Maar de VriendenLoterij levert meer dan steun om nieuwe collectiestukken aan te kopen. Zo schonk de VriendenLoterij in 2011 een extra bedrag van € 2,6 miljoen voor het bouw- en renovatieproject Mauritshuis bouwt aan de toekomst. In 2014 kwam daar nog eens € 660.000 bij voor onze heropening. In 2019 leverde de VriendenLoterij een prachtige bijdrage aan het Rembrandtjaar.  

Mh1118 Rembrandt Oudeman

VIP-Kaart

Speel je mee met de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij)? Dan ontvang je een VriendenLoterij VIP-KAART. Met deze kaart krijg je gratis toegang tot vele musea. Ook het Mauritshuis kun je gratis bezoeken. Let op: vergeet niet om bij je kaart een (gratis) tijdslot te boeken.

Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op vriendenloterij.nl/vipkaart.

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen MH1203 Mauritshuis

Aankopen met dank aan de VriendenLoterij

Speel jij mee met de VriendenLoterij? Dan heb je bijgedragen aan de aankoop van deze schilderijen: