Travel trade

Museum Mauritshuis Aan De Hofvijver In Den Haag

Welkom Touroperators & Travel trade collega's! Het Mauritshuis is het thuis van Vermeers Meisje met de parel. Behalve dit beroemde schilderij vind je hier ook Vermeers Gezicht op Delft, Fabritius’ Puttertje en maar liefst elf schilderijen van Rembrandt, waaronder de Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp en zijn laatste zelfportret. En dat allemaal in de sfeer van een 17e-eeuws stadspaleis.

Intiem museum van wereldformaat

Het Mauritshuis behoort tot de beste kunstmusea van de wereld en dat is niet voor niets. Onze collectie bestaat uitsluitend uit hoogtepunten van de Nederlandse en Vlaamse kunst uit de 17e eeuw en is alleen al door de authentieke inrichting de moeite waard. Gelegen in het historische stadscentrum van Den Haag, naast het Binnenhof, zijn we binnen 45 minuten vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam te bereiken.

De nabijgelegen Galerij Prins Willem V, de plek waar de collectie van het Mauritshuis ooit begon, is een bezoek eveneens meer dan waard.

Visitors Enjoy Girl With A Pearl Earring At The Mauritshuis The Hague
“ʺHet Mauritshuis behoort tot de 14 beste kunstmusea van de wereld””
Kunstplatform Artspace – 2019

Kom het Mauritshuis ontdekken!

 • Sta oog in oog met Vermeers Meisje met de parel
 • Bewonder maar liefst 11 Rembrandt-schilderijen
 • Waan je in een andere wereld in het 17e-eeuwse stadspaleis
 • Bezoek het museum in ongeveer 1 tot 1,5 uur
 • Gelegen in het stadscentrum van Den Haag, naast het Binnenhof
 • Bereik het Mauritshuis binnen 45 minuten vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam
 • Eenvoudig bereikbaar met ov, de auto of een touringcar
Rembrandt Zelfportret Met Bezoekers Mauritshuis Den Haag 1200

Samenwerken

Een stad als Den Haag, vol rijke historie en gelegen tussen Amsterdam en Rotterdam, is de perfecte locatie voor een dagje uit. Den Haag brengt verleden, heden en toekomst, natuur en cultuur, en rust en reuring samen. En om te genieten van wereldberoemde meesterwerken is een bezoek aan het Mauritshuis ook een aanrader. Voor bezoekers van over de hele wereld!

In 2019 hebben we bijna een half miljoen nationale én internationale bezoekers mogen verwelkomen. Dit danken wij aan onze prettige service én de goede samenwerking met touroperators, OTA’s en DMC’s. Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en partners. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze prachtige collectie.

Visitors Enjoy Potters Bull At The Mauritshuis The Hague

Touroperators

Wij verwelkomen graag groepen van over de hele wereld. Speciaal voor onze touroperators bieden wij een aantal voordelen: 

 • Speciaal touroperator tarief;
 • Gratis toegang voor één gids per 15 personen;
 • Audiotour als onderdeel van het entreetarief;
 • Gebruik van eigen gidsen is mogelijk;
 • Verschillende betaalmogelijkheden, waaronder betaling met voucher of factuur mogelijk.

Wil je profiteren van deze voordelen? Neem voorafgaand aan het bezoek contact met ons op via 070 302 3435 of trade@mauritshuis.nl voor meer informatie of om te reserveren. Wij denken graag mee met je wensen!

The Goldfinch By Fabritius At Museum Mauritshuis In The Hague

OTA - Free Independent Travel (FIT) overeenkomst

FIT-verkooppartners kunnen via een API-connectie direct tickets met een starttijd verkopen. Voor meer informatie of een samenwerking kun je altijd contact met ons opnemen via 070 302 3435 of trade@mauritshuis.nl.

17Th Century Paintings Golden Age Mauritshuis The Hague

Praktische informatie

Mauritshuis app

In het Mauritshuis kijk je je ogen uit. En met onze Mauritshuis app wordt een bezoek aan het Mauritshuis nog leuker en leerzamer. De app biedt verschillende tours door het museum, of bepaal per schilderij zelf wat je wilt weten.

De Mauritshuis app is gratis te downloaden in de Appstore en Google Play. De app is volledig beschikbaar in het Nederlands en Engels. Er is ook een tour met hoogtepunten uit de collectie beschikbaar in het Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Chinees (Mandarijn) en Japans.

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen En Bezoeker Mauritshuis Den Haag

Audiotour

Voor touroperators bieden wij ook een eenvoudige audiotour aan. Hierin worden, gedurende 1 uur, de hoogtepunten van onze rijke collectie uitgelicht. De audiotour is voor touroperators gratis verkrijgbaar en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Chinees (Mandarijn) en Japans.

Wil je de audiotour reserveren? Geef dit uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het bezoek door via trade@mauritshuis.nl.

Vermeer Meisje Met De Parel Rondleiding Mauritshuis Den Haag 1200

Rondleidingen

De meesterwerken komen nog meer tot leven door een rondleiding van onze ervaren rondleiders. De kosten hiervoor bedragen €100,- voor een groep van maximaal 15 personen. Wil je liever een eigen gids meenemen? Ook dit is mogelijk met een groep van maximaal 15 personen per gids.

Het wishpersysteem is vanaf 2021 verplicht. Mocht je niet in het bezit zijn van een whispersysteem dan is er een optie om deze te lenen van het Mauritshuis. Mocht je gebruik willen maken van onze rondleider of zet je liever een eigen gids in, geef dit dat uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het bezoek door via trade@mauritshuis.nl.

Rembrandt De Anatomische Les Met Groep Mauritshuis Den Haag 1200

Exclusieve mogelijkheden

Met een exclusief bezoek beleef je de collectie van het Mauritshuis op unieke wijze. Reserveer het hele museum speciaal voor een groot- of klein gezelschap. Ons team zorgt voor een onvergetelijke ervaring, helemaal op maat! Denk bijvoorbeeld aan een themarondleiding overdag of in de avond. Het verzorgen van aanvullende catering is zeker mogelijk.

Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op via 070 302 3435 of trade@mauritshuis.nl voor de mogelijkheden van een dergelijk exclusief bezoek.

Jan Steen Met Groep Bezoekers In Mauritshuis Den Haag 1200

Den Haag

Den Haag: dichtbij de zee, dichtbij de geschiedenis. Het is de thuisbasis van de democratie, de koninklijke familie en de internationale rechtspraak. En zo verbinden verleden, heden en toekomst zich naadloos met elkaar, wat het een unieke stad maakt. De Haagse cultuur bruist, met talloze musea, attractieparken, bars en restaurants. Daarnaast zijn ook de prachtige zandstranden een bezoek meer dan waard.

Mauritshuis aan de Hofvijver

Onze tentoonstellingen

Naast onze vaste collectie met wereldberoemde kunstwerken, organiseren we ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen door het jaar heen. Zo blijft het Mauritshuis een plek voor inspiratie, ontdekking en bewondering.

Rembrandt Twee Zwarte Mannen Met Bezoekers Mauritshuis 1200

Brasserie Mauritshuis

Brasserie Mauritshuis is de perfecte plek om voor, tijdens of na een bezoek aan het Mauritshuis te genieten van kunststukken uit de keuken. Voor groepen van touroperators bieden wij exclusieve arrangementen aan, met eigentijdse gerechten en voornamelijk lokale ingrediënten. Het menu is geïnspireerd op kunstwerken uit het museum.

In Brasserie Mauritshuis kunnen wij groepen tot 30 personen ontvangen. Interesse in een exclusief arrangement? Neem contact met ons op via 070 302 3435 of trade@mauritshuis.nl.

Toiletten Brasserie

Onze beeldbank

Nieuwsgierig naar het Mauritshuis, de Galerij Prins Willem V en onze collectie? Neem een kijkje in onze beeldbank. Hier zijn beelden in hoge resolutie te downloaden. Let op dat overal ook de juiste creditlines worden overgenomen. De afbeeldingen mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Vermeer Meisje Met De Parel En Bezoekers Mauritshuis

Contact

Voor vragen, reserveringen of meer informatie kun je contact opnemen met:

Simone Hollen en/of Jacqueline Schraven-de Wit
070 302 3435
06- 2189 5947
trade@mauritshuis.nl