Vergaderingen en evenementen

Mauritshuis Den Haag

Zaalverhuur Unieke Locatie Gouden Zaal Mauritshuis Centrum Den Haag Byjoniisraeli 1200

Midden in het hart van historisch en politiek Den Haag bevindt zich ons intieme museum van wereldformaat. Het Mauritshuis biedt niet alleen onderdak aan een wereldberoemde collectie 17e-eeuwse kunst, maar is ook een inspirerende werklocatie.

Bij het Mauritshuis verstaan we de kunst van het samenzijn. Daarom stellen we onze sfeervolle zalen beschikbaar voor vergaderingen, trainingen, lezingen, recepties of presentaties. Omringd door onze topschilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters doet u gegarandeerd nieuwe inspiratie op.

Veilig vergaderen tijdens de Corona crisis?

Het Mauritshuis voldoet aan alle maatregelen van de RIVM. Daarom kunt u ook nu uw gasten ontvangen in ons museum. We denken graag met u mee over unieke business events op maat. Daarbij staat de veiligheid van uw gasten uiteraard voorop. De capaciteit van de zalen is herzien om voldoende afstand te kunnen houden. De nieuwe aantallen treft u aan bij de zalen. In samenwerking met onze partners bieden we ook mogelijkheden aan voor livestream en hybride events.

Business events met vorstelijke ambiance

Op de mooiste locatie van Den Haag, midden in het historische centrum, naast het Binnenhof, ligt het monumentale stadspaleis het Mauritshuis. Met een topcollectie Hollandse en Vlaamse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer, kunt u uw gasten geen vorstelijker ambiance bieden. Van kleine gezelschappen tot grote bijeenkomsten tot 350 gasten. Uiteraard kunt u uw evenement combineren met een bezoek aan onze bijzondere collectie. Zo maakt u met deze inspirerende locatie uw bijeenkomst onvergetelijk!

Randstadzaal Den Haag Sfeer Mauritshuis 3 1200

Exclusieve diners

Waan u even de eigenaar van een 17e-eeuws stadspaleis tijdens een overheerlijk diner tussen de kunstwerken in de indrukwekkende Gouden Zaal. De hele avond blijft het museum exclusief geopend voor uw gasten. Ook kunt u dineren in het allereerste museum van Nederland: de intieme Galerij Prins Willem V. Op deze locatie, waar de kunstwerken van plint tot plafond hangen zoals gebruikelijk was in die tijd, komt u ogen tekort! Heeft u de voorkeur voor een moderne ambiance? Dan staan ook de Randstadzaal en Nassauzaal tot uw beschikking. Deze zalen hebben prachtig uitzicht over het historische Binnenhof en het monumentale Mauritshuis.

Gouden Zaal In Mauritshuis Den Haag Zaalverhuur Byjoniisraeli 1200
Exclusief diner in de indrukwekkende Gouden Zaal van het Mauritshuis

Online en hybride events

Breng het museum en uw bijeenkomst wereldwijd bij de mensen thuis of op kantoor! Wij lopen voorop in de markt met het organiseren van online rondleidingen, hybride events en livestream lezingen.

Zaalverhuur Hybride Vergadering Randstadzaal Mauritshuis Byjoniisraeli 2 1200
Hybride event of Boardroom meeting in de Randstadzaal.

Bedrijfsuitjes

Op zoek naar een origineel bedrijfsuitje in het hart van Den Haag? Een inspirerend teamuitje? Of een bedrijfstraining op een bijzondere locatie? In het Mauritshuis bieden we veel verschillende mogelijkheden. Natuurlijk denken we ook graag mee over een programma op maat.

Bedrijfsuitje In Mauritshuis Den Haag 1200

Sfeervolle zaal huren in hartje Den Haag

Van een hybride event in een moderne vergaderzaal tot dineren tussen 17e-eeuwse meesters uit de schilderkunst. Het Mauritshuis beschikt over 6 verschillende zalen om te huren voor uw zakelijke evenementen.

Vermeer Meisje Met De Parel Rondleiding Mauritshuis Den Haag 1200

Zalen voor grote gezelschappen

Bij binnenkomst in het Mauritshuis wordt u ontvangen in de ruimtelijke Foyer met prachtige bovenlichten en indrukwekkende bloemstukken. De Foyer is met een lichte, moderne uitstraling de ideale locatie voor grotere gezelschappen (capaciteit: tot 350 gasten). De moderne Nassauzaal is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen (capaciteit: tot 150 gasten).

Zaalverhuur Den Haag Unieke Locatie Nassauzaal Mauritshuis Byjoniisraeli 1200
De moderne Nassauzaal met uitzicht op het Mauritshuis en Binnenhof.

Zalen voor kleine gezelschappen

In de vorstelijke Gouden Zaal in het 17e-eeuwse woonhuis van Johan Maurits borrelt en dineert u letterlijk tussen de kunst (capaciteit: tot 100 gasten). De Randstadzaal is een unieke, ronde zaal die uitermate geschikt is voor kleinere gezelschappen (capaciteit: tot 50 gasten). De Kunstwerkplaats, in de moderne vleugel, is een uitstekende locatie voor workshops (capaciteit: tot 60 gasten). Tot slot kunt u exclusief dineren tussen 17e-eeuwse meesters in de historische Galerij van Stadhouder Prins Willem V (capaciteit: tot 30 gasten).

Zaal Huren Kleine Groep Den Haag Randstadzaal Mauritshuis Byjoniisraeli 2 1200
De intieme Randstadzaal met uitzicht op het Mauritshuis en Binnenhof.

Catering

De culinaire invulling van uw evenement is in handen van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit de Witte. Voor uw diner, lunch, borrel of andere gelegenheid biedt de uitstekende keuken van De Witte u de kwaliteit die u bij ons in het Mauritshuis mag verwachten!

Bent u met een klein gezelschap? Dan kunt u eventueel ook lunchen en borrelen in de Brasserie. Zowel overheerlijke koude- als warme gerechten staan hier op de kaart.

Kiest u voor een diner in Galerij Prins Willem V? Dan kunt u een keuze uit diverse cateraars maken.

Sfeer Dineren Unieke Locatie Den Haag Mauritshuis Byjoniisraeli 1200

Presentatie & techniek

Tijdens uw vergadering of evenement kunt u kosteloos gebruik maken van de aanwezige technische faciliteiten zoals geluid, beamer, laptop en schermen. Uiteraard is er ook een gratis Wifi-verbinding. Voor meer geavanceerde apparatuur werken wij graag samen met onze vaste partners waarmee we u in contact kunnen brengen.

Zaal Huren Den Haag Foyer Mauritshuis Met Statafels Byjoniisraeli 1200
De ruime foyer met video wall, geschikt voor groepen tot 350 gasten.

Vervoer & verkeer

Het Mauritshuis ligt direct aan het Plein in Den Haag, in hartje centrum. Er is een openbare parkeergarage voor de deur (Pleingarage) en we zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Dit maakt het Mauritshuis dé ideale locatie voor al uw bijeenkomsten.

Entree Mauritshuis Naast Binnenhof Den Haag Byjoniisraeli 1200
Het Mauritshuis in hartje Den Haag, gelegen naast het Binnenhof.

Entertainment & decoratie

Bij een bijzondere vergader- en evenementenlocatie hoort een bijpassende aankleding van uw bijeenkomst. Van livemuziek verzorgd door het conservatorium in Den Haag tot de meest spectaculaire bloemstukken of vriendelijke bediening om uw gasten te ontvangen en meer. We denken graag met u mee voor een onvergetelijk business event op maat.

Decoratie Zaalverhuur Mauritshuis 1200

Contact

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Denise Raterink of Maaike van der Burg.
070 302 3447
events@mauritshuis.nl