Meivakantie

Ontmoet de dodo en zijn vrienden

Savery Orpheus Met Dieren

Vier de meivakantie in het Mauritshuis Deze keer stappen we samen met Maurits Muis in de Wonderlijke wereld van Savery. Roelant Savery schilderde sprookjesachtige landschappen met wonderlijke vergezichten. Maar hij schilderde ook veel grote bomen, bloemen, dieren en fantasiewezens! Allemaal sprookjesachtig, magisch en met veel kleur!

Kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar het museum.

Maurits Muis en de Wonderlijke Wezens

Samen met Maurits Muis (en een museumdocent) gaan we op zoek naar wonderlijke wezens, hoe zagen ze eruit? Waar woonden ze? Wat voor geluid maakten ze? Heb je ze allemaal gevonden? Dan is het tijd voor jou om aan de slag te gaan. In de Kunstwerkplaats ga je een masker maken, welk wezen of dier kies jij? Een olifant, dodo of toch een zelfbedacht fantasiewezen. Het masker mag aan het eind van de workshop met je mee naar huis.

Tijd: 10.30 of 13.30 uur

Duur: circa 75 minuten

Leeftijd: Voor kinderen van 4-6 jaar (begeleiding door een volwassene verplicht)

Kosten: € 8,50 per persoon voor kinderen én volwassenen

Heb je een Ooievaarspas? Dan krijg je 50% korting.

Roelant Savery Orpheus Betovert De Dieren

De wonderlijke wereld van de Dodo

De dodo was een vrolijke vogel die rustig en vreedzaam leefde op het Afrikaanse eiland Mauritius. Zonder vijanden scharrelde deze grote vogel over het eiland. Daar kwam verandering in toen de Nederlanders er een bevoorradingsstation neerzette. De dodo werd opgegeten, ook al smaakte hij helemaal niet lekker. Niet alleen door de mensen, maar ook door de dieren die aan boord van het schip waren (katten, honden en ratten). Aan het eind van de 17e eeuw was er geen dodo meer te vinden en is dit bijzondere dier uitgestorven.

Gelukkig heeft Roelant Savery een paar héle mooie schilderijen gemaakt van de dodo. Die ga je samen met een museumdocent bekijken. Daarna ga jezelf een schilderij maken van de dodo en zijn wonderlijke wereld. Welke (dieren)vrienden heeft de dodo? Waar woont hij? En wat doet hij het liefst de hele dag? Gebruik je fantasie en schilder erop los! Uiteraard mag je jouw werk na afloop mee naar huis nemen en een mooi plekje geven in je slaapkamer.

Tijd: 13.30 uur

Duur: 90 minuten

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Kosten: € 8,50 per persoon, kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.

Heb je een Ooievaarspas? Dan krijg je 50% korting.

Een Dodo Met Enkele Andere Vogels C. 1630 Natural History Museum
Een dodo met enkele andere vogels, c. 1630, Natural History Museum, Londen

Altijd te doen: Jill Tour (7+)

Ga met illustrator Jill Schirnhofer ons museum in. Er is een doe-boekje met bijbehorende audiotour. Wist je dat het Mauritshuis haar lievelingsmuseum is? Ze maakte een tour langs haar favoriete schilderijen. Via de audiotour vertelt Jill je wat ze ziet en wat haar opvalt.

Met dit boekje leer je spelenderwijs naar schilderijen kijken. Van 'ontplofte' boeketten tot Jills lieveling: het Meisje met de parel. En Jill zou Jill niet zijn als het boekje niet barst van de vrolijke illustraties. Voor jou heeft ze ook veel leuke kijk- en tekenopdrachtjes die je zelf kan doen. Zo mag je zelf een eigen fantasiemuseum of favoriete pose tekenen. 

Download alvast de gratis Mauritshuis app in de App Store of Google Play. Daar vind je de Jill audiotour. Haal de gratis doe-boekjes bij de servicebalie in de Foyer en ga op pad!

Mauritshuis Make It Jill Schirnhofer 09