Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Rembrandt trakteert!

Vier op 15 juli de geboortedag van Rembrandt in het Mauritshuis.

Met elf schilderijen van Rembrandt, waaronder topstukken als Saul en David, Portret van een oude man en De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, bezit het Mauritshuis één van de meest belangrijke collecties van zijn schilderijen in Nederland. 

Natuurlijk pakken wij daarom, op de geboortedag van deze grote meester, uit met een feestelijk programma. Stap letterlijk in de wereld van Rembrandt met de Rembrandt Reality app, doe mee met de Rembrandt-puzzelcompetitie en geniet van beschuit met échte gouden muisjes.

Rembrandt, Zelfportret, Mauritshuis

Om 13.30 en 14.40 uur starten twee gratis Rembrandt-rondleidingen (vol is vol) en natuurlijk is staat ons nieuwste prentenboek Maurits Muis in de spotlight.

Rembrandt en het Mauritshuis 

Na alle feestelijke activiteiten op ons voorplein bezoekt u natuurlijk de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis.

De tentoonstelling bestaat niet alleen uit Rembrandts eigen meesterwerken uit de collectie zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook uit schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.

Wanneer

Blijf op de hoogte