Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

E-tickets Mauritshuis

Tijdens de tentoonstelling Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection (29 september 2016 - 5 februari 2017) bieden we u de keuze tussen tickets voor een bezoek op een vast tijdstip (dagelijks vanaf 15.00 uur) en reguliere tickets die een jaar geldig zijn.

Beide opties bieden u toegang tot zowel onze vaste collectie als de tentoonstelling Hollanders in huis.

Bestel uw tickets online

Met of zonder tijdslot

Vermijd de wachtrij en boek een ticket voor een vast tijdstip. Onze e-tickets met tijdslot geven u voorrang op mogelijke wachtrijen bij drukte. Deze tickets zijn alleen te boeken voor een bezoek na 15.00 uur. Voor deze tickets geldt een toeslag van €2,50 per ticket.

Naast tickets met tijdsloten is het ook mogelijk om reguliere tickets zonder tijdslot te kopen. Deze tickets koopt u online of aan onze kassa en zijn 1 jaar geldig. Met deze tickets bent u niet gebonden aan een vast tijdstip voor uw bezoek. Houdt u er wel rekening mee dat u met een (online) ticket zonder tijdslot mogelijk plaats moet nemen in de wachtrij.

Soort ticket  Tijdstip bezoek  Voorrang op wachtrij? 
Ticket met tijdslot
(toeslag €2,50) 
 
Maandag-zondag
tussen 15.00 en 18.00 uur
Donderdag 
tussen 15.00 en 20.00 uur 
Ja, u mag langs de wachtrij buiten
en hoeft niet langs de kassa
E-ticket zonder tijdslot

De hele dag.  Nee, u krijgt geen voorrang op mogelijke wachtrijen,
maar u hoeft niet langs de kassa.
Ticket aan kassa  De hele dag.   Nee, houdt u rekening met mogelijke wachtrijen
voor het museum en de kassa.

Ticket met tijdslot

Toegang

Uw ticket met tijdslot is 1 uur geldig. Binnen dit uur kunt u de zaal van de tentoonstelling Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection betreden. Eenmaal binnen kunt u zo lang blijven als u wilt. De gemiddelde bezoektijd aan de tentoonstelling is 45 minuten. U vindt deze tentoonstellingszaal in onze Royal Dutch Shell Vleugel. 

Het tijdstip op uw ticket bepaalt het moment waarop u de tentoonstelling Hollanders in huis kunt bezoeken. Op de dag van uw bezoek kunt u met uw ticket ook de vaste collectie van het Mauritshuis bezoeken.

Los tijdslot

Let op: Wanneer u reeds in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs (bijv. Museumkaart), kunt u een los tijdslot-ticket à € 2,50 kopen.

Tijden

Tickets met tijdslot zijn te reserveren voor de volgende tijdstippen:

Maandag - zondag Donderdag 
15.00 uur  15.00 uur 
16.00 uur 16.00 uur 
17.00 uur 17.00 uur 
  18.00 uur 
  19.00 uur 

Ticket zonder tijdslot

(Online) tickets zonder tijdslot zijn één jaar na datum uitgifte geldig. Deze tickets zijn gedurende de hele dag geldig, maar bieden geen voorrang op mogelijke wachtrijen.

Algemene informatie ticketverkoop

Na aankoop van uw ticket online krijgt u een e-mail met PDF bijlage. Deze bijlage is uw toegangsbewijs met een unieke barcode. Uw toegangsbewijs kunt u zowel geprint als via uw smartphone laten scannen bij de entree van het museum. (Let op: de e-mail zelf is geen toegangsbewijs, alleen de PDF-bijlage met barcode)

Start ticketverkoop Hollanders in huis

De tentoonstelling Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection opent op donderdag 29 september. 
De online ticketverkoop met tijdsloten is reeds gestart. Bestel uw tickets online.

Entreeprijzen en openingstijden

Algemene informatie over entreeprijzen en openingstijden vindt u op Tijden en Prijzen
We rekenen geen toeslag voor een bezoek aan de tentoonstelling Hollanders in huis, voor een ticket met tijdslot rekenen wij een toeslag van €2,50 per ticket.

Kortingskaarten

Bent u in het bezit van een kortingskaart en boekt u online een e-ticket, vergeet dan niet uw pas mee te nemen bij uw bezoek. Bij binnenkomst worden zowel uw e-ticket als uw kortingskaart gescand.

Als Museumkaarthouder, Huisvriend van het Mauritshuis, Rembrandtpashouder en ICOM pashouder heeft u geen e-ticket nodig. Als u de rij wil vermijden dient u wel een los ticket op tijdslot te reserveren (alleen beschikbaar voor een bezoek na 15:00 uur).

Galerij Prins Willem V

Midden in het historische centrum van Den Haag vindt u onze prachtige Galerij Prins Willem V. Een bezoek aan de Galerij is goed te combineren met een bezoek aan het Mauritshuis, via onze online ticketverkoop zijn voordelige combinatietickets verkrijgbaar.

Mindervaliden

Wanneer u minder goed ter been bent kunt u bij een eventuele wachtrij gebruik maken van onze krukjes. Deze zijn verkrijgbaar aan het begin van de rij. Houd er rekening mee dat het aantal krukjes beperkt is. U kunt de wachtrij vermijden door een ticket met tijdslot te kopen. Spreekt u tijdens uw bezoek gerust onze servicecollega’s aan. Wij zijn u graag van dienst. 
Meer informatie over onze toegankelijkheid.

Maximum aantal tickets

Online kunt u maximaal 14 tickets tegelijk aanschaffen. Wilt u met meer dan 14 personen komen dan kunt u een groepsbezoek reserveren.
Voor gereserveerde groepsreserveringen (minimaal 15 personen) hanteren wij een gereduceerd tarief.

Groepsbezoek 

Bezoekt u het Mauritshuis met een groep groter dan 14 personen dan vragen wij u deze groep vooraf aan te melden. Met een groepsreservering krijgt u voorrang op mogelijke wachtrijen. Voor gereserveerde groepsreserveringen (minimaal 15 personen) hanteren wij bovendien een gereduceerd tarief. 

Toeslag groepsbezoek Hollanders in huis

Voor een groepsbezoek aan de tentoonstelling Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection rekenen wij een toeslag van €2,50 per persoon (uitgezonderd schoolklassen). 

Capaciteit tentoonstellingszaal

Vanwege de beperkte capaciteit van onze tentoonstellingszaal laten wij tijdens Hollanders in huis maximaal één groep tegelijk toe in de zaal. Per groep rekenen wij maximaal 20 personen per externe begeleider of maximaal 15 personen met een gids van het Mauritshuis.

Om grotere groepsbezoeken mogelijk te maken, bieden wij ook gecombineerde bezoeken aan. 

Whispersysteem

In de tentoonstellingszaal is het gebruik van ons whispersysteem voor groepen met een gids verplicht. Dit systeem boekt u gratis bij uw groepsreservering en is af te halen aan de servicebalie.

Meer informatie en reserveren
Meer informatie over het reserveren van groepsbezoeken aan het Mauritshuis. 

Vragen en suggesties

Vragen over uw e-ticket

Als u geen e-mail heeft gekregen na afronding van uw bestelling kan het zijn dat de bevestiging in uw spam terecht is gekomen. Controleert u deze map met ongewenste e-mails. Mocht uw e-ticket hier niet tussen zitten, neem dan contact op met het Mauritshuis via: +31 (0)70 - 302 3456.

  1. Ik ben mijn e-tickets kwijt, wat moet ik nu doen?
    Het kan zijn dat uw e-tickets nog in de prullenbak van uw mailbox of tussen uw spam zitten, controleert u eerst deze mappen. Mocht uw e-ticket hier niet tussen zitten, dan kunt u contact opnemen met het Mauritshuis via mail@mauritshuis.nl of bel 070 – 302 3456.
  2. Is mijn e-ticket overdraagbaar aan iemand anders?
    Ja, hoewel op uw e-ticket een naam staat is deze overdraagbaar. Let op: bij e-tickets met kortingspassen moet de kortingspas getoond worden bij de entree. Deze kortingspassen zijn niet overdraagbaar.  
  3. Kan ik mijn geld terug krijgen?
    Nee, het is niet mogelijk uw geld terug te krijgen.

Contact

Wij vertrouwen erop u met bovenstaande informatie zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd. Mocht u een andere vraag hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. 

Contact opnemen met het Mauritshuis

Deel deze pagina