Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Opening Mauritshuis 27 juni 2014

Na een verbouwing van twee jaar opent het Mauritshuis op vrijdag 27 juni 2014 zijn deuren.

De wereldberoemde collectie schilderijen, waaronder het Meisje met de parel, is dan weer te zien in het volledig gerenoveerde en uitgebreide Mauritshuis.Na een feestelijke opening is het museum op 27 juni tot middernacht gratis te bezoeken voor het publiek.

Het vernieuwde Mauritshuis verdubbelt in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat. Toch verandert er aan het karakter van het museum weinig. De uitstraling en de unieke huiselijke sfeer blijven door het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten behouden. 

De meest in het oog springende verandering is de verplaatsing van de hoofdingang naar het voorplein. Bezoekers dalen straks met trap of lift af naar een lichte foyer die ‘oud’ en ‘nieuw’ ondergronds met elkaar verbindt. In het nieuwe deel, de Royal Dutch Shell vleugel, komen de tentoonstellingsruimte, de brasserie en de museumwinkel. Bovendien vinden de educatieve Kunstwerkplaats, een bibliotheek en evenementenzalen hier onderdak.

Blijf op de hoogte