Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persarchief

Lokke Moerel nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht Mauritshuis

11 januari 2018

Met ingang van 1 april treedt Lokke Moerel aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Mauritshuis in Den Haag. Lokke Moerel is advocaat bij het Amerikaanse advocatenkantoor Morrison & Foerster en hoogleraar Global ICT aan de Tilburgse Universiteit, en is een zeer ervaren toezichthouder; zo was zij tot deze maand voorzitter van de Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds en is zij bestuurder bij de Vereniging Rembrandt.

Lees meer

Nieuw onderzoek naar Meisje met de parel van Vermeer

31 januari 2018

Op maandag 26 februari 2018 start het Mauritshuis met Het Meisje in de schijnwerper: een diepgaand onderzoeksproject naar het Meisje met de parel (1665) van Johannes Vermeer. Het beroemdste schilderij van het museum is voor het laatst onderzocht in 1994, tijdens de toenmalige restauratie.

Lees meer

Mauritshuis herontdekt schilderij Jan Steen
'Alsof het schilderij rechtstreeks uit het atelier van Jan Steen komt'

09 februari 2018

Het schilderij De bespotting van Simson uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is een echte Jan Steen, tot die conclusie komen specialisten van het Mauritshuis. Geruime tijd stond het schilderij te boek als een achttiende-eeuwse kopie naar Jan Steen. Ten onrechte, want schilderstijl, techniek en voorstelling passen probleemloos in het oeuvre van de meester zelf. Het schilderij is door het Mauritshuis technisch onderzocht in samenwerking met Shell en door restauratoren van het museum gerestaureerd. Na behandeling vormt de herontdekte Steen uit Antwerpen vanaf 15 februari 2018 een stralend hoogtepunt in de tentoonstelling Jan Steen vertelt .

Lees meer
2017