North Sea Jazz

Bezoek het Mauritshuis pop-up museum

Pop Up Museum

Bezoekers die het weekend van 7, 8 en 9 juli 2023 door Ahoy Rotterdam bezochten konden voor één keer buiten de Haagse stadsgrenzen het Mauritshuis bezoeken als pop-up locatie. In dit mini-museum ontdekte je niet alleen de inspiratie achter Latanya’s nieuwe nummer. Ook eerdere artiesten van Bekijk het Mauritshuis met je oren kwamen aan bod: Spinvis, Jett Rebel, Eefje de Visser, San Holo en Joya Mooi.

Musici, maar ook schrijvers, fotografen en andere kunstenaars laten zien dat eeuwenoude kunst uit het Mauritshuis nog altijd springlevend is. Bezoekers namen een kijkje door de lens van fotograaf Anton Corbijn en ontdekten alles over zijn benadering van Rembrandts Twee Afrikaanse mannen. Schrijfster Donna Tartt vertelde over het schrijfproces van het wereldberoemde boek The Goldfinch, geïnspireerd door Het puttertje van Carel Fabritius.

Ook lieten we zien hoe het Meisje met de parel nog altijd zoveel mensen van over de hele wereld inspireert, en welke nieuwe versies van Vermeers meesterwerk werden gemaakt voor het project My girl with a pearl.

Latanya Alberto op NN North Sea Jazz

Latanya Alberto is de nieuwste artiest van het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren. De Amsterdamse songwriter schreef het nummer ‘Landing Soft’ geïnspireerd op het plafondschilderij Icarus Atlanticus: Allegorie op de werkende mens over de gevaren van hoogmoed van Ger Lataster (1920 – 2012).

Latanya werd gelijk aangetrokken door de energie van het moderne kunstwerk. Met haar neo-soul met invloeden van r&b, jazz en elektronische muziek zingt Latanya haar verhaal over jezelf zijn en vooral met je beide benen op de grond blijven staan. Optreden op het NN North Sea Jazz festival voelt voor haar als het ultieme moment waarop alles samenkomt. Latanya: ‘’Het voelt alsof daar het gewicht van het nummer pas echt tot zijn recht gaat komen.’’

Latanya Alberto

Over NN Group

NN Group is sinds 2016 partner van het Mauritshuis en maakt Bekijk het Mauritshuis met je oren mede mogelijk.

Als supporter van alle kunstontdekkers zet NN zich samen met haar partners in om een breder publiek te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Ook geeft zij als supporter van talent kunstenaars een podium om anderen te inspireren. NN heeft een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring, met een focus op beeldende kunst, musea en muziek.

NN Logo wit pagina