Museumnacht Den Haag

Zaterdag 8 oktober tussen 20:00 en 1:00 uur

Mauritshuis Exterieur Museumnacht

Het fènste avondsje kuns en kultuâh komt er weer aan. En natuurlijk staan onze deuren tijdens Museumnacht Den Haag ook weer wagenwijd open. Vergaap je aan het allerbeste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer, maak je eigen meesterwerk of kom langs voor oorstrelende spoken word performances.

Spoken word

Met kunst voor je ogen zit het altijd wel snor in het Mauritshuis. Maar tijdens Museumnacht kun je ook bij ons terecht voor kunst voor je oren! Spoken word artiesten van Mensen Zeggen Dingen brengen je poëzie, rijm en verhalen. En dat in de bijzonder oogstrelende setting van onze Gouden Zaal.

Op de line-up: Sara van Gennip, Tim Lenders, Mahat Arab, Vic Willems (muziek) en Hasan Gök.

Locatie: Gouden zaal

Museumnacht Spoken Word

Maak je eigen Rembrandt

Met een zelfportret in de stijl van Rembrandt word jij nooit meer naar links geswiped. Leer de technieken van de meester, zet je eigen tronie op het doek en jij hebt vanavond nog een date. Loop voor inspiratie nog even naar Rembrandts beroemde Zelfportret uit 1658 en de tentoonstelling Manhattan Masters. Dat is namelijk voor het eerst in 100 jaar weer heel even in Nederland te zien.

Locatie: Kunstwerkplaats

Museumnacht Schilderen Workshop

Muziek

Nathalie Cijntje is een Rotterdamse DJ die haar liefde voor muziek met de paplepel ingegoten kreeg. Thuis draaiden haar ouders allerlei genres zoals soul, jazz en Caraïbische muziekstijlen. Haar eigen stijl ontwikkelde ze door nachtenlang in de krochten van het wereldwijde web door te brengen, op zoek naar muziek. Het resultaat: een zeer eclectische sound. Verwacht deze Museumnacht een mix van hiphop, afrobeats en house.

Locatie: Foyer

Nathalie Cijntje Alvin De Brabander
Nathalie Cijntje Alvin De Brabander

Flitsrondleidingen

Binnen twintig minuten de parels van de zeventiende-eeuwse schilderkunst meepakken? Bij ons kan het! De stier van Potter, Fabritius’ Puttertje, De anatomische les van Rembrandt en natuurlijk Vermeers Meisje met de parel zijn de sterren uit onze collectie. Tijdens onze flitsrondleidingen laten wij deze iconen, en op verzoek óók de (iets) minder bekende, maar niet minder mooie schilderijen graag aan je zien.

Publiek Bekijkt Een Jan Steen In Mauritshuis

Tickets

Koop je tickets via de website van Museumnacht Den Haag.

Spoken word-artiesten