Hallo Vermeer!

Dé familie-doe-tentoonstelling

Mauritshuis Hallo Vermeer tentoonstelling voor de hele familie

9 juli t/m 28 augustus 2022

Hoe rook Delft in de tijd van Vermeer? Waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt? En waarom vindt bijna iedereen het Meisje met de parel zo'n mooi schilderij?

Kom deze zomervakantie naar het Mauritshuis en bezoek dé familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! Je stapt een andere wereld binnen: Delft in de zeventiende eeuw. Hier ontdek je alles over de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Verkleden, puzzelen, filmpjes kijken, er is van alles te doen. Bekijk de meesterwerken van Vermeer in het echt en maak je eigen in onze Kunstwerkplaats. Daar zijn de hele zomervakantie workshops voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Familie-doe-tentoonstelling

In de interactieve tentoonstelling Hallo Vermeer! komen jong en oud meer te weten over de beroemde schilder. Maurits Muis vertelt over zijn avonturen met het meisje met de parel en kinderen gaan zelf op onderzoek. Met een blacklight ontdek je waar Vermeer het licht schilderde. In de apotheek van het nagebouwde, zeventiende-eeuwse Delftse straatje leer je waarvan verf vroeger werd gemaakt en waar de ingrediënten vandaan kwamen.

Familie Met Kinderen Kijken Naar Schilderijen Rembrandt Mauritshuis 1200

Workshops in de Kunstwerkplaats

De hele zomervakantie organiseren wij gratis workshops in onze Kunstwerkplaats voor jonge kinderen vanaf 3, en oudere kinderen vanaf 7 jaar. Als een echte Vermeer-leerling leren zij onder andere portretten en stadsgezichten schilderen.

Kinderen Aan Het Schilderen In Kunstwerkplaats In Het Mauritshuis 1200

Vermeer en het Mauritshuis: bekijk de échte kunstwerken

Na al dat spelen, leren en onderzoeken is het tijd om met de hele familie de wereldberoemde schilderijen van Vermeer in het echt te bekijken: Gezicht op Delft, Diana en haar nimfen en natuurlijk het Meisje met de parel.

Gratis toegang voor kinderen

Kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis het museum bezoeken. De workshops in de Kunstwerkplaats zijn voor deelnemende kinderen gratis. Voor volwassenen gelden onze standaard ticketprijzen en kortingstarieven. Een ouder of begeleider mag op vertoon van de Vakantiepas gratis naar het Mauritshuis.

Kinderen Bekijken Schilderijen In Het Museum Mauritshuis Den Haag Staand 1200