Meivakantie

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen!

Kinderworkshop Schilderen In De Kunstwerkplaats Mauritshuis

Vier de meivakantie in het Mauritshuis....maar het begint al buiten! Kom snel kijken en maak een selfie met alle voorjaarsbloemen en boompjes op ons voorplein. Natuurlijk is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis.

Maak van je bezoek een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo kan je gratis de Dieren in het Mauritshuis audio tour doen via de app, met Maurits Muis het museum ontdekken en daarna schilderen of in de Kunstwerkplaats een magisch muurtje van Vrel maken.

Kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar het museum.

Workshop Vrels Magische Muurtje (7+)

Teken, verf, knip en plak - Maak je eigen magische, mysterieuze muurtje!

Samen met een ervaren museumdocent kijk je eerst naar de schilderijen van Jacobus Vrel. Een mysterieuze schilder waar we weinig over weten. Is het de voorloper van Vermeer? Hun werken zijn wel eens door elkaar gehaald. Begrijpelijk, ze schilderen (bijna) hetzelfde, zoals de hoge huizen met grote ramen waar licht door valt.

Vrel schilderde veel huiskamers, die er wel anders uitzien dan nu. Er waren lege, witte muren. Deze kunnen wel wat versiering gebruiken! Ga aan de slag met potloden, verf, stiften en papier en maak je eigen magische muurtje.

 • Leeftijd: 7+
 • Tijd: 13.30 – 15.00 uur
 • Duur: circa 90 minuten
 • Taal: Nederlands
 • Beschikbare data: per datum nog enkele tickets beschikbaar 
 • Kosten: € 7,50 per persoon (alleen kinderen, ouders kunnen op eigen gelegenheid het museum bezoeken). Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.
Kinderactiviteiten In Mauritshuis Den Haag

Maurits Muis - workshop schilderen (4+)

Let op: Deze workshop is helaas uitverkocht in het Nederlands (er zijn nog tickets voor de Engelstalige workshop op dinsdag 2 mei). 

Wist je dat er in het Mauritshuis een muis woont? Zijn naam is Maurits Muis en hij beleeft heel veel avonturen. Ontmoet hem in de vakantie en ontdek samen de beroemde schilderijen van het Mauritshuis. Luister naar verhalen uit het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak zelf een schilderij in onze Kunstwerkplaats. Jullie worden begeleid door een ervaren kunstdocent die alles weet van het museum.

Kom langs en ontmoet Maurits Muis en de meesterwerken van het Mauritshuis!

 • Tijd: 10.30 -12.00 uur (op maandag 1 mei begint de workshop om 13.30 uur)
 • Duur: circa 90 minuten
 • Taal: Nederlands
 • Leeftijd: 4+ (begeleiding door een volwassene is verplicht)
 • Beschikbare data: 4 mei
 • Prijs: € 7,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.
Maurits Muis Kinderworkshop Schilderijen Bekijken In Mauritshuis Den Haag 1200

Dieren in het Mauritshuis Tour

Ga je mee op zoek naar alle dieren in het Mauritshuis? Download gratis onze app en kies de thema tour 'Dieren in het Mauritshuis'. Boswachter Tim, Auke Florian van Naturalis en medewerkers van Diergaarde Blijdorp nemen je mee op avontuur!

Download de gratis Mauritshuis app in de App Story of Google Play.

Vlinder2 In Bloemstilleven Jan Davidsz De Heem Mauritshuis Den Haag

Kinderboeken

Het meisje met de blauwe steen is dit jaar nieuw verschenen in de reeks gouden boekjes!

Kinderboekenschrijver Maranke Rinck vertelt hierin het verhaal van Johannes Vermeer. Beroemde schilderijen als het Meisje met de parel, Gezicht op Delft en Het straatje zijn door Martijn van der Linden prachtig verweven in de illustraties.

En zo zijn er bijvoorbeeld ook de prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert over Maurits Muis: Maurits Muis en het Meisje met de parel en Maurits Muis en Rembrandt.

Het Meisje Met De Blauwe Steen