Voorjaarsvakantie

Maak kennis met de dieren van Savery!

Kinderen Bekijken Schilderijen In Het Museum Mauritshuis Den Haag Staand 1200

Vier de voorjaarsvakantie in het Mauritshuis! Deze schoolvakantie stappen we samen in de wonderlijke wereld van Roelant Savery. Hij was een échte alleskunner. Daarom gaan in onze kunstwerkplaats de handjes dan ook flink uit de mouwen.

Savery schilderde fantasielandschappen met wonderlijke vergezichten, maar hij schilderde ook veel grote bomen, bloemen, dieren en bijzondere wezens. Allemaal sprookjesachtig, magisch en met heel veel kleur. 

Kies één van de talloze beestjes uit het werk van Savery en ontdek het bijzondere verhaal van de dodo. In de kunstwerkplaats ga je vervolgens knippen, plakken en lekker schilderen. Samen maken we er een gezellige beestenboel van. Kom je ook?

 

Wonderlijke Wezens (Masker workshop)

Samen met een museumdocent gaan we op zoek naar de wonderlijke wezens van Savery: Hoe zagen ze eruit? Waar woonden ze? En wat voor geluid maakten ze?

Heb je alle dieren en wezens gespot? Dan is het tijd voor jou om aan de slag te gaan. In de Kunstwerkplaats ga je een masker maken. Welk wezen of dier kies jij? Maak je een gigagrote olifant, een lompe dodo of toch een zelfbedacht fantasiewezen? Het masker mag aan het eind van de workshop natuurlijk met je mee naar huis.

Tijd: 10.30 uur

Duur: circa 90 minuten

Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Voor kinderen van 4-6 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht.

Kosten: € 8,50 per persoon voor kinderen én volwassenen, inclusief entree tot het museum. 

Heb je een Ooievaarspas? Dan krijg je 50% korting.

Deze workshop is UITVERKOCHT.

Educatie Kinderen In Kunstwerkplaats Mauritshuis Den Haag 965X757

De wonderlijke wereld van de Dodo

De dodo was een vrolijke vogel die rustig en vreedzaam leefde op het Afrikaanse eiland Mauritius. Zonder vijanden scharrelde deze grote vogel over het eiland. Daar kwam verandering in toen de Nederlanders er een bevoorradingsstation neerzette. De dodo werd opgegeten, ook al smaakte hij helemaal niet lekker. Niet alleen door de mensen, maar ook door de dieren die aan boord van het schip waren (katten, honden en ratten). Aan het eind van de 17e eeuw was er geen dodo meer te vinden en is dit bijzondere dier uitgestorven.

Gelukkig heeft Roelant Savery een paar héle mooie schilderijen gemaakt van de dodo. Die ga je samen met een museumdocent bekijken. Daarna ga jezelf een schilderij maken van de dodo en zijn wonderlijke wereld. Welke (dieren)vrienden heeft de dodo? Waar woont hij? En wat doet hij het liefst de hele dag? Gebruik je fantasie en schilder erop los! Uiteraard mag je jouw werk na afloop mee naar huis nemen en een mooi plekje geven in je slaapkamer.

Tijd: 13.30 uur

Duur: 90 minuten

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Kosten: € 8,50 per persoon, kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.

Heb je een Ooievaarspas? Dan krijg je 50% korting.

Een Dodo Met Enkele Andere Vogels C. 1630 Natural History Museum
Een dodo met enkele andere vogels, c. 1630, Natural History Museum, Londen

Altijd te doen: Jill Tour (7+)

Ga met illustrator Jill Schirnhofer ons museum in. Er is een doe-boekje met bijbehorende audiotour. Wist je dat het Mauritshuis haar lievelingsmuseum is? Ze maakte een tour langs haar favoriete schilderijen. Via de audiotour vertelt Jill je wat ze ziet en wat haar opvalt.

Met dit boekje leer je spelenderwijs naar schilderijen kijken. Van 'ontplofte' boeketten tot Jills lieveling: het Meisje met de parel. En Jill zou Jill niet zijn als het boekje niet barst van de vrolijke illustraties. Voor jou heeft ze ook veel leuke kijk- en tekenopdrachtjes die je zelf kan doen. Zo mag je zelf een eigen fantasiemuseum of favoriete pose tekenen. 

Download alvast de gratis Mauritshuis app in de App Store of Google Play. Daar vind je de Jill audiotour. Haal de gratis doe-boekjes bij de servicebalie in de Foyer en ga op pad!

Mauritshuis Make It Jill Schirnhofer 09

Speurtochten door het Mauritshuis (4+ en 7+)

Ga samen op speurtocht door ons museum! Voor kinderen vanaf 4 jaar ga je samen op zoek naar de dieren in de schilderijen. Je krijgt tips van boswachter Tim, bioloog Auke-Florian en natuurlijk Maurits Muis!

Voor kinderen vanaf 7 jaar ga je samen speuren, kijken en in gesprek. Het is je misschien nog niet eerder opgevallen maar er zijn ook veel kinderen op de schilderijen te zien. Wat doen ze? Waar praten ze over? Klopt alles wat je ziet?

Haal de gratis speurboekjes bij de servicebalie in de Foyer. Vergeet niet na afloop bij de servicebalie een kleine verrassing op te halen.

Kinderactiviteiten Speuren In Mauritshuis Den Haag