Meisje met de parel op twee nieuwe gouden postzegels van PostNL

31 okt 2023

Martine Ontvangt Postzegel Postnl

PostNL viert het Vermeerjaar 2023 met de uitgifte van twee postzegels met 24-karaats goud. Op beide postzegels staat het schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer. De genummerde limited edition van de gouden postzegel is zelfs voorzien van een echte zoetwaterparel en zit in een kopie van de lijst waarin het echte Meisje uit 1665 te zien is.

Vermeers beroemdste schilderij

In het Mauritshuis, met Vermeers Meisje met de parel op de achtergrond, ontving museumdirecteur Martine Gosselink vandaag een exemplaar van de limited edition. De postzegel werd aan haar overhandigd door Noud Wegman, commercieel directeur bij het postbedrijf.

Martine Gosselink: “Koningin Juliana, Fanny Blankers Koen, Johan van Oldenbarnevelt, Hugo de Groot en de Eerste Vrije Statenvergadering gingen haar al vóór, dus we zijn enorm verguld met een eigen Gouden Postzegel van ‘ons’ Meisje. We hopen dat verzamelaars haar allemaal gaan toevoegen aan hun collectie beroemde personen en gebeurtenissen.”

Martine Ontvangt Postzegel Postnl
Martine Gosselink, algemeen directeur Mauritshuis, krijgt het eerste exemplaar van de Limited Edition overhandigd door Noud Wegman, commercieel directeur PostNL.

Kleurweergave

Op de postzegels is een uitsnede van het schilderij met 24-karaats goud weergegeven. De donkere achtergrond van het schilderij is op de postzegel in glanzend goud omgezet. Het ontwerp van de limited edition is gebaseerd op hetzelfde beeld, maar aan tulband en jasje zijn de kleuren ultramarijnblauw en oker toegevoegd. Beide postzegels zijn ontworpen door grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda.

Gouden Postzegel Meisje Met De Parel
Gouden postzegel Meisje met de parel

Verkrijgbaarheid

Op zowel de reguliere versie als de limited edition van de postzegels ‘Meisje met de parel’ staat waarde-aanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Beide postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, uitsluitend verkrijgbaar via de webshop van het Mauritshuis (shop.mauritshuis.nl), de webshop van PostNL en bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Prijzen

De prijs van ‘Meisje met de parel’ (reguliere versie) met 24-karaats goud is € 50,00 per stuk, inclusief een luxe bewaardoos en certificaat van echtheid. De prijs van ‘Meisje met de parel’ (limited edition) met 24-karaats goud, in kleur en met een echte parel is € 150,00 per stuk. De postzegel zit in een schilderijlijstje inclusief een certificaat van echtheid.

Het Mauritshuis en het Meisje

Het Mauritshuis organiseerde dit jaar verschillende presentaties rondom zijn wereldberoemde Meisje. In de presentatie My Girl with Pearl waren tientallen interpretaties van het Meisje uit binnen- en buitenland te zien (februari-juni). En vanaf deze zomer hangt een enorme uitvergroting van het wereldberoemde schilderij in de foyer van het museum (Who's that Girl?).

Voor meer informatie

Mauritshuis
Pers & Publiciteit


Boris de Munnick
+31 (0) 6 22 97 84 44
b.demunnick@mauritshuis.nl


René Timmermans
+31 (0) 6 46 58 52 54
r.timmermans@mauritshuis.nl