Sponsoren en fondsen

Vaas Met Bloemen Van Jan Davidz De Heem Uit 1670 In Het Mauritshuis Te Den Haag 965X1375

Het Mauritshuis opereert succesvol in de top van de internationale museumwereld en bezit een van de mooiste collecties Nederlandse schilderkunst in de wereld. Onze collectie wordt jaarlijks bezocht door een grote schare internationale en nationale bezoekers.

Hieronder geven we een overzicht van de samenwerkingen die nu al bestaan. We kijken er naar uit om ook met u in gesprek te gaan.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen maandelijks mee. Zij maken kans op prijzen en steunen tegelijkertijd met hun deelname alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

Ook het Mauritshuis ontvangt steun van de VriendenLoterij. Ieder jaar ontvangen we een prachtige bijdrage om aankopen te kunnen realiseren. Daarnaast hebben we steun ontvangen voor bijzondere projecten als onze verbouwing, de heropening en het Rembrandtjaar.

0605 Repro

NN Group

Sinds 2016 is NN Group hoofdsponsor van het Mauritshuis. NN Group steunt het museum financieel, maar ook door kennis te delen. Samen richten we ons op projecten waarmee we nog meer verschillende doelgroepen kunnen laten genieten van ons museum en de collectie.

NN Group is de drijvende kracht achter onder andere Maurits&, Bekijk het Mauritshuis met je oren en de Rembrandt reality app, maar ze helpen ons ook om bijzondere tentoonstellingen mogelijk te maken.

Vermeer View Of Delft

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De Nederlandse Rijksoverheid vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in Nederland toegang hebben tot cultuur. Musea spelen daarbij een belangrijke rol. Wij bewaren de schatten uit het verleden in onze musea. Wij zorgen dat ze mooi blijven. En in onze musea kan iedereen deze schatten komen bewonderen.

Om dit goed te kunnen doen krijgt het Mauritshuis, net als 25 andere musea, een bijdrage vanuit de Erfgoedwet.

Kinderactiviteiten In Mauritshuis Den Haag 1200

Vereniging Rembrandt

De Vereniging Rembrandt helpt musea bij het aankopen van bijzondere kunst. Zo zorgen zij er voor dat unieke schilderijen in Nederland kunnen blijven. Dit doet de Vereniging Rembrandt inmiddels al 130 jaar.

Wist je dat het Mauritshuis het eerste museum was dat door de Vereniging Rembrandt werd gesteund? Inmiddels zijn er ruim 50 schilderijen in het Mauritshuis, die zijn aangekocht met hup van de Vereniging. Beroemde aankopen zijn onder andere Lachende jongen van Frans Hals, So voer gesongen, soo na gepepen van Jan Steen en Portret van een oude man van Rembrandt.

Vaas Met Bloemen Van Jan Davidz De Heem Uit 1670 In Het Mauritshuis Te Den Haag 965X1375

Business Platform

Het Mauritshuis Business Platform is een ontmoetingsplek voor innovatieve bedrijven, wetenschappers, creatieven en beleidsmakers. Sponsors van het Mauritshuis Business Platform steunen ons bij de realisatie van innovatieve projecten. Van materiaal-technisch onderzoek tot kunstmatige intelligentie en van het toegankelijker maken van onze collectie tot nieuwe vormen van storytelling.

Benieuwd wat uw bedrijf voor het Mauritshuis kan betekenen, en wij voor u?

Bedrijfsuitje In Mauritshuis Den Haag 1200

Fondsen

Dankzij de steun van fondsen en stichtingen kunnen we bijzondere projecten mogelijk maken. Dit kan een tentoonstelling zijn of de aankoop van een schilderij. Maar dankzij fondsen hebben we ook veel educatieve projecten mogelijk kunnen maken. 

0253 (1)