Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Martine Gosselink nieuwe directeur Mauritshuis

Begin februari maakte de Raad van Toezicht bekend dat Martine Gosselink is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 april zal Gosselink voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker opvolgen die vanaf 1 februari het Mauritshuis verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Martine Gosselink: ‘Wat Vermeers ‘Meisje met de parel' voor het Mauritshuis is, is het Mauritshuis voor Den Haag, voor Nederland en voor de rest van de wereld: een net zó wonderschone parel. Straks zie ik haar elke dag, en met mij een rijk geschakeerd publiek dat zal komen voor de sublieme kunst èn voor de historie van het museum. Ik verheug mij enorm om het Mauritshuis, met zijn buitengewoon krachtige collectie, samen met mijn nieuwe collega’s van alle kanten te laten stralen’.

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis

Lokke Moerel, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Mauritshuis: ‘De Raad is bijzonder blij aan te kondigen dat Martine Gosselink is benoemd als de nieuwe algemeen directeur van het Mauritshuis. Naast haar schat aan ervaring in de museale sector, zien we grote toegevoegde waarde in haar historische expertise en haar vermogen om kunstwerken in hun historische context te presenteren waardoor het verhaal van de collectie van het Mauritshuis nog beter over het voetlicht kan worden gebracht. Het museum heeft als doelstelling het heden met het verleden te verbinden en daarmee een bijdrage te leveren aan actuele thema’s en het maatschappelijk debat. We denken dat Martine samen met de staf van het Mauritshuis hier op inspirerende wijze invulling aan zal geven’.

Lees het volledige persbericht.

Blijf op de hoogte